Witam chciałem wam przedstawić swój nowy nabytek, czarna borówke :okej: przez ostatnie 2 lata śmigałem golfem III i przyszedł czas na zmiany, od dawna polowałem na zagazowane dobre auto i udało sie i JEST
Zapomniałbym dodac Autko kupione od pierwszego właściciela który kupił je w ASO w Poznaniu, cały czas serwisowane w ASO, pełna dokumentacja została mi przekazana, bezwypadkowe, raz zaparkowane w płocie przy domu, do wymiany przy kupnie miałem tylko świecie gdyż miały juz nalatane swoje.
MODEL/ROK/:
VOLKSWAGEN BORA
1999
DANE:
Silnik 1.6 SR z sekwencyjna instalacja gazowa BRC
Moc: 74kw/101KM
Przebieg: 227 000 Km ( Przy 200 000 był robiony remont silnika- uszczelki, pierścienie, głowica)
Skrzynia: Manualna
Kolor: Czarny Metalic
Ilość drzwi: 4
WYPOSAŻENIE I NADWOZIE:
Niestety jest to wersja Basis, ale systematycznie będzie wszystko dokładane.
2x elektryczne szyby (przód)
Wspomaganie kierownicy
Immobiliser w kluczyku
Centralny zamek w kluczyku (drzwi, klapa tył,)
Elektryczna regulacja świateł
Chwytak na Kubki (przód, tył)
Alufelgi 15 stki
no i chyba na tyle bo wiadomo ze podstawa to każdy zna
CAR AUDIO:
Radio CD/mp3/Usb Pioneer DEH 3300
i wiadomo w każdych drzwiach (przów,tył) po 2 Głośniki
Gra przyjemnie ale są plany na coś lepszego.
ZAPLANOWANE MODY:
Lampki przód, nie wiem jakie nie ogladałem co dobrze leży, na pewno będa Smoked!
Lampki tył, tu juz wogóle nie wiem może macie jakies propozycję
Zmiana felg na jakies 17?
lekka gleba zeby na tych większych felgach nie sterczał jak koza!
Doprowadzenie w środku plastików do stanu używalnosci (sa całe obdrapane itd)
Central na Pilota
No i najważniejsze Fotki! Jeszcze nie zdążyłem zrobić Sesji bo i pogoda jest jaka jest, no i auto od 2 dni w moich rękach
Bora bardzo fajne autko, jeszcze czarna mmmm kulałem się takim jak szukałem dla siebie VRa, tata posiada 115 konne TDI ze skrzynią 6stką. Auto moim zdaniem o wiele lepsze niż np Passat B5 których więcej na naszych drogach niż golfów III I nie ma wielowahaczowego zawieszenia a to plus. Jedyna wada to mało miejsca z tyłu kosztem ogromnego bagażnika. A te plastiki w środku to porażka, pokryte jakimś ala gumowym czymś co się rysuje. Bezawaryjności życzę i gratulacje zakupu dbaj o nią
Bora jak bora ładne auto - tylko silnik bym wybrał inny
Lakier czarny bardzo brudzący i trzeba bardzo dbać o niego .. Każda ryska itp widoczna na lekarze
Nigdy więcej już czarnego auta
Co do gumy na plastykach to bardzo łatwo można sie ich pozbyć w ciągu kilku minut :0
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3158 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-11-24, 17:50
Fajne autko, tylko dziwie sie, ze juz przy przebiegu 200000 km trzeba bylo robic remont silnika, wg mnie obecne produkowane silniki to porazka pod wzgledem bezawaryjnosci...
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę