Już dawno się zbierałem na pokazanie Wam drugiego pojazdu jakim jest Golf 2 w wersji GTD.
Tak jak już kiedyś wspominałem tam gdzieś miałem opisać pojazd rodziców Przed nim był tylko maluszek
Golfa 2 kupili w 07.2000r. Autko zostało sprowadzone z Niemiec i po oględzinach mechanika została zakupiona
Jest to golfik bez żadnych modów, których i tak nie będzie Mimo swoich przesłużonych lat silnik pali na rys, jedno grzanie świec i odpala bez problemu. Po zakupie zmienione były świece, paski, filtry i regularnie zmieniany jest olej i temu autku nic nie dolega. Tegoroczne mrozy nawet nie zaszkodził pracy silnika...
Jedyna wymiana jaka się szykuje to wymiana nagrzewnicy bo coś nie grzeje...
Więc krótki opis:
rok produkcji 1989r.
przebieg 260tys
Kolor biały (jak widać )
5 drzwi
silnik 1.6 GTD
Moc: 70 KM (51 kW)
Wyposażenie:
centralny zamek (na pilota)
auto alarm
radio JVC (4x50W na CD)
głośniki w przodzie seryjne i z tyłu też ojciec tam cudów nie wymaga felgi stalowe oryginały z zimówkami
alufelgi oryginały co wychodziły z MK2 z oponkami letnimi Michelinami światełko w bagażniku (nie każdy miał )
dodatkowe światła dalekosiężne w przodzie
lotka na tylnej klapie
owiewki na drzwiach
pokrowce na siedzenia
nowe zawieszenie (amorki + sprężyny) nie znam się ale pisało na pudełku made in germany i są koloru żółtego hehe tyle wiem