Posiadam golfa 2 1.3 i chciałbym przełozyć silnik od golf 3 1.8 czy ten zabieg jest opłacalny ? i czy trzeba wyminiać też elektryke. I jakie są koszty wymiany silnika
traker, mi sie wydaje ze podejdzie ten silnik bez wiekszych mankamentow i z lapami nie powinno byc wiele problemow o ile nie pasza wszystkie... w koncu w mk II tez byly takie silniki a tak na marginesie jak chcesz robic auto dobrze to nie lepiej wrzucic cos lepszego bo wiesz 1.8 90 cos tam sie toczy ale z tego frajdy to raczej nie ma
[ Dodano: 2009-04-04, 23:37 ]
aaa jak juz mialbym wrzucac silnik to chyba wolalbym poszukac jakiegos 1.8 16v z II generacji golfa
Yhyyy a co z eletryką?? A ja chce przełozyć z golfa 3 do golfa 2 silnik Robił ktoś taką przekładke ? i jak kto wie jaki mniej wiecej jest tego koszt. Kolego ja posiadam golfa 3 z silnikiem 1.8 i mi 90koni wystarczy, nie sprzedam golfa 3 bo mi sie nie opłaca.
traker, do silnika musisz dolaczyc ECU i cale wiazki kabli skrzynie biegow, dla pewnosci heble no i wlasnie nie wiem jak z zawiasem czy nie trzeba bedzie czegos sztywniejszego... co do kosztow to zalezy ile jestes w stanie zrobic sam... nie mam pewnosci co do spraw mocowan ale z cala przekladka powinnienes sie zmiescic w jakis 500-700zl jesli chodzi o robocizne( zlecasz to komus) jesli przekladasz ze swojej III do swojej II to zamien wszystko co mozliwe (zawias, heble itp)