witam mam problem moj golfik2 nierówno chodzi jak jest zimny to chodzi gitara jak sie silnik nagrzeje to spada z obrotów to znaczy dzieje sie jak by mial zaraz zgasnac i niewiem co jest grane jezeli mial ktos taki problem to dajcie znac aaaaa i zaczyna sie swiecic kontrolka oleju a olej jest co sie dziejeeee pomóżcie
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-01-19, 18:37
jak chodzi tak że jakby miał zgasnąć to pewnie ma bardzo niskie obroty i dlatego zaczuna świecić kontrolka...musisz sprawdzić układ odprowadzania oparów ze zbiornika pod kątem jego szczelności..bratu jak w MK2 nierówno chodził silnik to powodem była podstawa gaźnika czyli lewe powietrze a z tego co wiem to zawór od oparów paliwa otwiera się dopiero po rozgrzaniu silnika...pewny nie jestem ale w dwójce też to powinno być nawet jak jest na gaźniku
nie znam tegi silnika, ale jesli taM jest lambda to sprobuj ja odlaczyc i sprawdzic efekt...podobna sytuacje mialem w mk2 i to byla lambda... jesli to gaznik, to moze warto wyczyscic dysze...
jak trafisz to daj znac co to bylo bedzie na przyszlosc wiadomo
tadek33 [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-20, 18:34
ok dzieki dam znac napewno musze tylko wyporzyczyc garaż to sie zobaczy jaka to jest przyczyna tego
[ Dodano: 2009-01-20, 18:36 ] kruchy_, opis silnika jest pod zdjeciem a ja zapomnialem tego dopisac poprostu sorki