witam chciałem się was poradzić czy jak wsadze spręzyny -60 na seryjne amorki do mk2 będzie wszytsko okej czy amorek niewytrzyma i jeszcze jedno
czy własnie przy -60 na przodzie a mam koła 15 195/50R15 7,5Jx15H2 niebedzie nic ocierać ? chaczyc o coś ? i czy może lepiej wsadzić -40
i jeszcze takie małe pytanko czy fotele z mk3 pasują do mk2 bez niczego ?
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-10, 03:43
technomaniac napisał/a:
witam chciałem się was poradzić czy jak wsadze spręzyny -60 na seryjne amorki do mk2 będzie wszytsko okej czy amorek niewytrzyma i jeszcze jedno
czy własnie przy -60 na przodzie a mam koła 15 195/50R15 7,5Jx15H2 niebedzie nic ocierać ? chaczyc o coś ? i czy może lepiej wsadzić -40
Do seryjnych amortyzatorów tylko obniżenie do -40,w przeciwnym razie tak jak mówisz amortyzatory tego nie wytrzymają.Przy -60 nie będą obcierać koła ani też chaczyć Załóż lepiej -40 lub zawieszenie gwintowane
technomaniac napisał/a:
jeszcze takie małe pytanko czy fotele z mk3 pasują do mk2 bez niczego ?
Fotele są podobne,różnią się szerokością (0,5 cm) i rozstawem ramion.Wewnętrzne ramiona mocowania foteli do podłogi (te przy tunelu środkowym)są identyczne.Natomiast zewnętrzne czyli szyny różnią się rozstawem 6cm i o tyle ich rozstaw musiałbyś zmienić.
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-10, 09:53
co do sprężyn to tak jak pisał przedmówca lepiej załóż -40 i zobacz czy koła nie będą obcierać o ranty błotnika
jeśli tak to możesz spróbować je delikatnie zaklepać
co do foteli to z tego co wiem to aby dopasować do dwójeczki musiał bys przespawać troszkę dolny stelaż
A i jeszcze jedna sprawa odnośnie amorków i sprężyn
w zależności jakie masz amorki czy olejowe czy gazowe
jak gazowe to na sprężynach -40 powinny dłużej wytrzymać