Wysłany: 2012-01-08, 22:22 [GOLF MK2 GL] by GRZANA
MODEL: GOLF MK2 GL
SILNIK: RP
MOC: 90PS
MODY POD MASKA: LPG
ZAWIESZENIE: przod gwint WEITEC, tyl gwint FK
UKLAD HAMULCOWY: zestaw 5x100 z mk3 GTI, tarcze nawiercane, nacinane ZIMMERMANN 280mm i 226mm, klocki TRW i FERRODO
KOLA: serduszka 15" 5x100 (czekaja dezenty z bylego mk3)
NADWOZIE: seryjny GL na fabrycznych szerokich zderzakach, grill na wąskie żebro + rabbit
WNETRZE: seryjne niebieskie taborety i niebieska miekka deska, kierownica momo, gałka i ręczny w skórze z mk3 (czeka recaro z mojego mk3)
AUDIO: cos juz jest
Zmiany przeprowadzone: usuniecie folii z tylnej szyby, gwint, hamulce 5x100, zmazanie szpreju z tylnych lamp i kierunkow, zmiana frontu, jakiestam gadzety we wnetrzu
Plany:
- przelozyc graty z mojego MK3 takie jak:
* gwint yupii
* hamulce 280mm 5x100 (tarcze zimmerman x4 + klocki TRW) yupii
* felgi DEZENT C 16x9J et25
* RECARO (chyba ze ktos chce sie zamienic za ori recaro z mk2)
* Radio Clario DXZ948RMP + głosniki u-Dimension JR
* kiera MOMO yupii
poza gratami z mk3 planuje zalozyc tez:
-czarny dywan
-wymiana uszkodzonego blotnika (mam juz taki z wlotem z merca 124 z MAPETtaxi)
-zaprawki
-konserwacja
-wymiana oswietlenia na takie nieszprejowane yupii
i inne pierdolki ktore predzej czy pozniej wpadna do glowy.. na razie konkretnego planu na to auto nie mam... ciesze sie tym ze udalo mi sie go nabyc za naprawde nieduze pieniadze i wozi mnie tam gdzie chce dlatego silnika na razie nie ruszam Byly rozne mysli i mialo juz nie byc VW w ogole bo zrazilem sie tym jak latwo mozna stracic tyle godzin ciezkiej pracy w jednej chwili... no ale choroba okazala sie byc silniejsza ode mnie
Fotki przed zakupem:
Stan na 28.12.2011r:
Jak na razie posiadam tylko takie zdjecia od poprzedniego wlasciciela... auto kupilem bez gwintu i bez mattigow wiec poki co jezdze przez zime seryjka Jak cos sie zmieni to dam foto
pozdro
P.S. To juz moj czwarty golf mam nadzieje ze ostatni
===============================
Foto na gwincie (zimowe ustawienie) i foto zawieszenia tylnego:
Dzisiaj udalo sie skonczyc prawie tyl. Prawie, bo braklo mi linek od recznego. Okazalo sie ze te z mk3 sa za dlugie... taka tarcza wpadla na tyl i do tego klocki ferodo:
I takie male spy photo:
Przepraszam za jakosc, ale juz jestm na etapie zdobywania aparatu jutro wielkie czyszczenie i sprobuje uruchomic aparat i porobic jakies normalne foto
OK. Auto w tym tygodniu idzie do lakiernika i szukam inspiracji na kolor. Oczywiscie musi byc bialy, bo moj lakiernik robi mi auto po znajomosci i nie namowie go na calkowita zmiane koloru, a poza tym chce zeby zostal bialy. Lakiernik namawia mnie zeby zostawic bialy, seryjny akryl, ale podejrzewam, ze tak bedzie mial najmniej roboty i najtaniej go wyjdzie Nie znam sie na tym i chcialbym sie dowiedziec od bardziej obeznanych ludzi czegos na temat bialych lakierow moze jest jakis "bielszy" i atrakcyjniejszy biały od tego seryjnego Prosilbym o jakies podpowiedzi najlepiej poparte fotkami