Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 167 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2008-10-11, 13:18
Potwierdzam Golf II to niezawodny czołg, wiem, że czołg bo mój zakończył żywot na tyle opla astry no i wyszło, że w Golfie było mniej uszkodzeń niż w astrze a mnie osobiście i pasażerowi nic się nie stało. Krótko mówiąc tani w eksploatacji, porządnie wykonany, prosty w naprawie niezawodny no i bezpieczny- Golf II
Golf II jest mistrzowski ale do III do do pięt nie dorasta pod wzgledem wszystkiego;wygladu,stylu,itp.
GolfII na juz swój wiek ale furore robi dalej jak jest bardzo dobrze przygotowana przez własciciela.
A Ja jakoś nie lubię II. TO za to, że tato (nie lubię słowa ojciec), miał i byla bardzo awaryjna. Raz jechaliśmy z bratem to na krzyżówce jak zaczął wyć... cały olej wyleciał z silnika, żeśmy wysiedli z niego i 50 metrów uciekali, bo myśleliśmy, że zaraz będzie BUUUM... taki wielki dym był z pod maski... do dziś boję się wsiąść do II
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-05, 23:01
Latam Mk II 2 rok i powiem szczerze iż jest to autko które ma swoją duszę
Wielu z moich znajomych zakupiło sobie nowsze autka jak jakieś BMW 1,6 czy opla Astrę III OPC czy
Astrę II Bertonkę lub jakiegoś Civica
Opel to tylko Opel i nic po za tym
Honda samochód tak oklepany na naszych drogach że zbiera mi się na jak widzę ów Hnd
robiącą więcej hałasu niż radości z jazdy
A Golf? Czy to Mk I czy MK II, Mk III czwórki i piątki a nawet szóstki nie liczę gdyż na nie przyjdzie jeszcze pora aby uzyskały pełny status kultu
Golfa albo kochasz albo nienawidzisz
Od to moje skromne zdanie
[ Dodano: 2009-08-06, 00:05 ] jarekddz, powiem szczerze iż dziwi mnie twoja historia w zależności jak autko było eksploatowane
może dlatego iż Golf II bez oleju może przejechać jeszcze 4 KM
A jak się o autko dba to i milion kilometrów zrobi