Kupiłem niedawno dziewczynie golfa MK2 GTI 8v 107km. Mam taki problemik mianowicie gdy lekko dodaję gazu to autko szarpie. Gdy wcisnę mocniej gaz to idzie ok. Jak stoi na wolnych obrotach to faluje tak jakby sie raz po raz dławił, czuć co chwilę drgania silnik nie równo pracuje. Tu moje pytanie czy może to być zabrudzony filtr paliwa? Dodam że ostatnio wszystkie świece wymieniłem, rozrząd, olej z filtrem.
Z góry dzięki za rady:)
_________________ ....::::VW - The Best Forever::::....
Filtr Paliwa poszedl tez mialem podobnie , nie mial sily do 2 tys na 1 biegu. i potrafil zakopcic.
Nie baw sie w filtrona tylko wstaw Bosha, byly przypadki ze na filtronie wgl auto nie chcialo odpalic.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-04-28, 19:58
Dawidek, w pf we wtrysku reguluje się i obroty, i skład spalin. Musi być szczelny dolot, sprawna przepływka, sonda, potem regulacja i jeszcze dokładne ustawienie zapłonu. Szczegóły łatwo znajdziesz jak nie tu to na innym forum