Silnik: 1600
Wysłany: 2009-03-16, 09:54 cykanie pod licznikiem
chlopaki pomocy. mam 2 z 91 roku 1.6 w benzynie. od poczatku cos cyka pod licznikiem tak nieregularnie czasami przestaje ale tylko na chwile. objawy jakie towarzysza temu to przygasanie kontrolek i swiatel podczas tego cykania. no i co gorsze obroty tez leca w dol ale nie tak zeby zgasl. nie mam pojecia co to jest. wiem ze mam w tym autku ten porabany gaznik elektoniczy pierburg. czy to jego wina? to cykanie wydobywa sie centralnie z pod licznika. pomocy.
Silnik: 1600
Wysłany: 2009-03-17, 07:31
marcinkoz2910 napisał/a:
Na pewno masz gaźnik??
Nie masz czasami wtrysku jedno punktowego?
NA 100% GAZNIK, W KSIAZCE OD AUTKA MAM NAPISANE. TO JEST GAZNIK 2EE.
[ Dodano: 2009-03-17, 07:34 ]
Mermit87 napisał/a:
Może to któryś z przekaźników, one tak cykają, a to że są jakieś objawy, może rzez to że któryś jest już na wykończeniu.
SORY ZE TAK ZAPYTAM. ALE GDZIE TE PRZEKAZNIKI ZNAJDE? I ILE TO MOZE KOSZTOWAC? I JAK TO SPRAWDZIC KTORY PADL? TO MOJE PIERWSZE AUTO. PROSZE O WYROZUMIALOSC:))))
Obstawiam uszkodzenie przekaźnika pompy paliwa. Ma on numerek 23 z tego co pamiętam.
Skrzynkę z bezpiecznikami masz pod kierownicą po lewej stronie, przy drzwiach. Tam jest taka klapka i taki prostokącik mały, za który trzeba pociągnąć.
Odpal auto i przysłuchaj się czy to nie stamtąd