Pytanie jest takie: jak sie wymienia amortyzator w GOLFIE 2 Chodzi mi o przednie amorki oraz czy sam wkład amortyzatora wystarczy? Czy muszę kupić razem z tym kielichem na sprężynę?
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-17, 23:18
marcinkoz2910 napisał/a:
jak sie wymienia amortyzator w GOLFIE 2
tak samo jak w MK3
marcinkoz2910 napisał/a:
czy sam wkład amortyzatora wystarczy? Czy muszę kupić razem z tym kielichem na sprężynę?
ja bratu zakładałem całe ale później jeden znajomy mi powiedział że można było same wkłady zmienić bo wtedy unikasz przestawienia kąta koła i nie musisz jedzić na geometrię
ja bratu zakładałem całe ale później jeden znajomy mi powiedział że można było same wkłady zmienić bo wtedy unikasz przestawienia kąta koła i nie musisz jedzić na geometrię
no no właśnie o to chodzi możesz mi to jakoś przybliżyć? jak to zrobić tzn jak ten sam wkład wymienic?
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-18, 06:17
jak wkad wymienić to ja też nie wiem ale standardowo pewnie trzeba ścisnąć sprężyny odkręcić od góry, podnieść samochód, odkręcić dolny przegub zwrotnicy i na tym moje pomysły się kończą bo nie wiem czy nie trzeba półośki odkręcić i drążka od maglownicy żeby wyciągnąć całą kolumnę i wtedy można rozkręcić amorek i zmienić wkład...ale pewny nie jestem