Ostatnio wymieniałem amory z przodu razem z łozyskami i poduchami amorów.Wszystko bylo ok ale po tygodniu zaczeło cos stukac od strony kierowcy.Mysle ze to lozysko amortyzatora. Czy ten górny metalowy kielich moze sie ruszać(przekrecam go ręką)czy musi byc dokrecony tak zeby nie drgnał?Wystarczy ze to dokrece?
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3158 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-11-23, 19:34
DYLAN napisał/a:
Czy ten górny metalowy kielich moze sie ruszać(przekrecam go ręką)czy musi byc dokrecony tak zeby nie drgnał?Wystarczy ze to dokrece?
Pierw odkręć nakrętkę, zdejmij ten kielich i będzie tam nakrętka z dwoma wycięciami - ja ją dokręcałem na aucie pukając mocnym śrubokrętem i młotkiem, potem dopiero zakładałem kielich i dokręcałem nakrętkę.
Dokręć kielich, powinno przestać pukać.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3158 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-11-24, 12:58
Ale kreci sie nakretka, czy wraz z nakretka kreci sie kielich ( ten talerzyk u gory )?
U mnie jak krecil sie talerzyk wraz z nakretka to musialem przytrzymac go, wtedy ruszylem nakretke.
Najlepiej zrob foto i pokaz czym krecisz, bedzie latwiej do oceny.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę