ja u siebie mam u siebie sprezyny weitech -60 zielone srednioutwardzone ale poprzedni wlasciciel zalozyl je na zwykle amorki a ze od zakupu do dzisiaj zrobilem juz ponad 20tys km amory odmawiaja posluszenstwa - sa juz na wykonczeniu a we wroclawiu niedaleko od mojego miejsca pracy gosciu ma nowe z gwarancja TA-Technix zolte za 190zl/2szt dlatego sie zastanawiam
Silnik: 1.8
Wysłany: 2012-02-01, 20:58
Witajcie. Kumpel w sobote wymienił sprezyny z serynych na sportowe czerwone -40 przod i tył. Po skreceniu wszystkiego dokładnie sprezyny sa luzne i podczas jazdy słychac stuki. Czy to normalne?? Czy cos nie tak
Silnik: 1.4 AEX Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2011 Posty: 412 Skąd: z domu;)
Wysłany: 2012-03-25, 11:50
Chłopaki a da radę przełożyć sprężyny z gwintu np. mts albo fk do tuning arta? To samo z wkladami można zrobić? Korci mnie cena tego zawiasu i mam go praktycznie pod nosem pomóżcie bo koza już się konkretnie przejadła
witam mam pytanie chce kupić sprężyny obniżające mts 40/35 i założyć na seryjne zawieszenie czy to dobry pomysł ? czy oprócz sprężyn nic nie będę musiał kupować ?
chce kupić sprężyny obniżające mts 40/35 i założyć na seryjne zawieszenie
na seryjne amortyzatory a nie zawieszenie
40/35 na serii amorach może być, choć padną szybciej niż normalnie, lepiej dołożyć kilka stówek i kupić najtańszy gwint, praktyczniejszy i auto kilku osobowe, jak miałem kit kiedyś to z tyłu siadały dwie spore osoby i koła się chowały w nadkola... tak siadał łatwo, na gwincie nie ma problemu
1. Zakładał ktoś sportowe amortyzatory do seryjnych sprężyn ?
Jak to się spisuje ?
nie założysz, bo amor jest za krórtki a sprężyna z wysoka i momentalnie uszkodzi tłoczysko, poza tym mija sie to z celem, po co zakładać sport amor na miękkiej sprężynie
Radekb351 napisał/a:
2. Czy gwint ustawiony wysoko szybciej się zużywa?