Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-28, 22:59
ja z przodu jak narazie mam jeszcze orginalne amory.tył mam wymieniony na monroe... jak narazie rok na nich jeżdżę i ostatnio zrobiłem badanie amorów.jeśli chodzi o tył -Tłumienie w % - lewy 70% ; prawy 73% ; różnica 3%.
tłumienie w Mm - Lewy 43Mm ; prawy 39Mm; różnica 9%. a jeżdżę po drogach naprwdę bardzo różnych i dużo jeżdżę. dziennie nawet 100km potrafię strzelić.
Witam ja mam panowie inne pytanko czy np sprężyny od gti 16v są inne (niższe) niż w golfiku z jakimś mniejszym silnikiem jak np u mnie 1.6 czy tam w jakimś 1.4 ? Czy to wszystko jest to samo ?
aha czyli już mam jakiś pkt zaczepienia, powiedz mi jeszcze tylko czy jak już zmieniłeś amorki w swym GTku to czy nie poszedł Ci tył do góry w porównaniu z poprzednimi amorami bo niechce mieć tyłu zbytnio w górze
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-12-21, 13:21
jeśli założysz nówki gazowo-olejowe to ociupinkę pójdzie w górę, 2-3 cm. Do tego możej dojść 10 mm z tego powodu że fabryczne amorki do GT z tyłu są o te 10 mm krótsze, więc jak założysz typowe to będzie te 10 mm dodatkowo wyżej