Witam,
Wymieniłem amortyzatory w moim golfie ale mam problem ponieważ dokręciłem do końca tą górną pokrywę amortyzatora (tą do której dostęp jest pod maską-nakrętka 21 i imbus) ale nadal odstaje od obudowy i amortuzator siedzi luźno w gnieździe. Co mam zrobić
Też mnie to czeka, ale nie wiem dokładnie co wymieniać ?
Amorek lata luźno w mocowaniu i uderza na nierównościach.
Może podpowiesz co kupić do wymiany i jaki koszt ?
Sorki, że "pytanie za pytanie?.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-27, 18:33
górne łożysko amortyzatora do wymiany z tym że luz na podniesionych kołach jest normą, a odstęp na opuszczonym aucie ma być byle nie za duży, poniżej centymetra na pewno
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-28, 00:16
ta miska ma tak odstawać. ma byc taka szczelina...jak podniesiesz auto to ważne jest aby nie było luzu jak chwycisz za koło od spodu i byś chciał całą zawieche unieśc do góry.nie ma prawa...a mtą szczelina sie nie przejmuj,tak ma byc.