Wysłany: 2011-12-03, 14:26 Wymiana amorków i łożysk
Panowie, prawy przedni amorek idzie do żyda, bo już cieknie z niego i wali ładnie podczas jazdy. To samo z łożyskami - huczą jak szalone już sporo czasu, ale nie miałem okazji i kasy ich wymienić.
Teraz pieniążków troszkę jest i mam parę pytań:
- jakie amorki polecacie, tanie i dość dobre (auto bedzie na sprzedaż)
- jakie łożyska , tanie
Przy wymianie amorków ( wymienia się parami, wiec potrzebuję 2 sztuki ), muszę dokupić jeszcze jakieś części, które wymienia się przy okazji ?
Mechanik zażyczył sobie za wymianę amorków i łożysk z przodu 100zł za stronę, drogo to, czy w miarę ok ?
- jakie amorki polecacie, tanie i dość dobre (auto bedzie na sprzedaż)
- jakie łożyska , tanie
Jak na sprzedaż to tak jak kazdy handlarz, najtańsze które są w sklepie albo allegro
jarekddz napisał/a:
Przy wymianie amorków ( wymienia się parami, wiec potrzebuję 2 sztuki ), muszę dokupić jeszcze jakieś części, które wymienia się przy okazji ?
Mechanik zażyczył sobie za wymianę amorków i łożysk z przodu 100zł za stronę, drogo to, czy w miarę ok ?
Za wymianę amorków bierze sie 60/80zl za strone
Za wymianę łożysk 30/50zł za strone
Czyli myśle ze cena dobra
Silnik: 1.9 Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 240 Skąd: Centrum
Wysłany: 2011-12-04, 01:05
Przód możesz sam wymienić, a tył jeszcze prościej bo odkręca się tylko 2 śruby. Nawet jak przód jest podobny co ma bora to też sam bym to robił. Tył wymieniłem pod domem na standardowym lewarku. Łożysk nie robiłem więc nie powiem.
nie pamietam teraz dokladnie mialem chyba w audi zolte byly -30 ale nie chce cie w blad wprowadzic. na pewno do sportowek bedziesz musial sprezyny zmienic no i przy okazji lozyska amorka te w kielichu odboje i oslony tez bym raczej radzil
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
jarekddz, to golf na handel czy dla Ciebie, bo czytam ze chcesz sportowe amorki ?
Do -40 nie kombinuj w sportowe amorki tylko sprezyny zmień jak już chcesz (no chyba ze auto dla Ciebie to oczywiście amorki sport )
Ok, więc podjąłem decyzję, że Golfik zostaje ze mną na amen.
Potrzebuję na gwałt nowych amorków, ale tanich, takich do 250 i będzie malina. Czytam, że te MTSy są gazowe... czym się różnią od olejnych i które są lepsze?
Łożyska amorka, odboje, osłony... jaki to koszt tych części ?
Jak kupię te MTSy, to muszę znaleźć sprężyny -40, czy mogę seryjne założyć ?
Jak to będzie w ogóle wyglądać, jak z przodu będą te MTSy, a z tyłu seria na razie?
Jak kupię te MTSy, to muszę znaleźć sprężyny -40, czy mogę seryjne założyć ?
Jak to będzie w ogóle wyglądać, jak z przodu będą te MTSy, a z tyłu seria na razie?
Amorki +sprezyny oczywiście
Te nowe amorki beda miały krótszy skok
Jak bedzie wyglądać ?
Tak jakbyś obciął sobie jedną nogę o 4cm wogóle nie bedzie wyglądać...
bedzie tragedia przy jezdzie i wyglądzie
nie pamietam teraz dokladnie mialem chyba w audi zolte byly -30 ale nie chce cie w blad wprowadzic
ja jak mialem kita, to mialem żółte i było to -60 czy -40 dokładnie nie pamiętam, a w sumie o ile obniży to zależy jakie spręzyny na to wrzucisz, mozesz mieć z tych amorków własnie -40 lub -60, ja jezdziłem na takim kicie i powiem ci jest spoko jest w miare komfort, czego teraz nie moge powiedziec o gwincie jedyne co to nie wiem czy juz mialem zmeczone amorki(choć wylane nie były), ale jak mi wsiadlo 5 osob do auta to tyl na dziurach przycierała dupa i dlatego kupiłem gwint.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-03, 21:01
jarekddz napisał/a:
Nie mam ściągacza i na pewno tego sam nie zrobię
Poza tym są jakieś ciekawe amory w okolicach 100 zl sztuka? może jakieś -40 ?
i bez ściągacza da się zrobić :d ja dzisiaj wymieniłem jeden amortyzator z przodu na drogi mi brakło czasu :d wiążesz łańcuchem sprężynę z jednej jak i drugiej strony i przykręcasz na śrubę z podkładkami i trzyma jak nie wiem później stajesz na sprężynie i amortyzatorze i odkręcasz wkładasz sprężynę na nowy amor i zakręcasz proste
Polecam gazowe amortyzatory SRL bardzo dobre są i tanie naszykuj sobie trochę więcej pieniędzy bo mogę się założyć że ci się łożyska w poduszkach rozlecą
olecam gazowe amortyzatory SRL bardzo dobre są i tanie
odezwij sie za ok 20tys czy dalej są takie dobre
SKL to amorki z najnizszej półki takie amorki kupują chyba tylko handlarze
"Lepszymi" amorami są juz Krafty