Wysłany: 2011-12-01, 08:52 Wahacz poprzeczny Golf mk3 a mk4
Tak jak w temacie czy rożnia się czymś wahacze od 3ki i 4ki.
Gdy wziąłem oba do ręki to wyglądają na takie same.
Czy ktoś zakładał kiedyś wahacz z 4ki do 3ki, lub zna odpowiedź na te pytanie ?
Pozdrawiam.
Pierwsza różnica to taka że z mk4 nie ma otwory na łącznik stabilizatora, druga to że jest delikatnie inny kształt chociaż przednia tulejka w obu jest taka sama tak tylna i sworznie są inne
Ten co miałem w ręku, podpisany był golf IV 2.8 V6, miał wszystkie dziury tak samo nawiercone i kształt był chyba taki sam.
Muszę dokładnie zobaczyć...
Bo akurat były od 4ki i miały tuleje i końcówki w zajefajnym stanie jak nowe praktycznie...
Dlatego skupiłem na nich uwagę. Ja mam w swoim do wymiany gumy, 4 miesiące temu wymieniałem tuleje i lewa już jest wy...... więc teraz posłucham się rady starszych kolegów i założę używane w dobrym stanie.
Te miały otwory wszystkie takie same jak w trójce , a kształt ? Przyglądałem się dość długo i wydawały się takie same, myślisz że mogę je założyć do 3ki ?
To tamten musiał być albo źle podpisany albo od trójki ktoś do 4ki włożył przed demontazem, bo był bardziej podobnyi miał dziurę na uchwyt stabilizatora