Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tuleje tynlej belki
Witam mam pytanie w jaki sposób sprawdzić czy tuleje tylnej belki są wybite ? Coś strasznie mi stuka z tyłu w zawieszeniu sprawdzałem amortyzatory , mocowania amortyzatorów, mocowanie tłumika, wymienione łożyska w kołach wszystko jest ok, więc zostają te tuleje jak mam je sprawdzić?
-

xpiotrekx - Czytacz
xpiotrekx, najlepiej to podjedź na stację kontroli pojazdów i poproś o sprawdzenie na "trzepaczce".
Domowymi sposobami to możesz sprawdzać wzrokowo, organoleptycznie, przy pomocy jakiejś breszki/łoma albo po prostu naciskając butem koło. Ale to wiesz... są to sposoby takie powiedziałbym przedpotopowe.
Ale z drugiej strony skoro posprawdzałeś wszystko to co piszesz w swoim poście i wiesz, że zrobiłeś to dobrze, to pozostaja Ci właśnie tylko te tuleje. Więc moim skromnym zdaniem mozesz na pewniaka brać się za ich wymianę.
Domowymi sposobami to możesz sprawdzać wzrokowo, organoleptycznie, przy pomocy jakiejś breszki/łoma albo po prostu naciskając butem koło. Ale to wiesz... są to sposoby takie powiedziałbym przedpotopowe.
Ale z drugiej strony skoro posprawdzałeś wszystko to co piszesz w swoim poście i wiesz, że zrobiłeś to dobrze, to pozostaja Ci właśnie tylko te tuleje. Więc moim skromnym zdaniem mozesz na pewniaka brać się za ich wymianę.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Wjeżdżaj na kanał i przegladaj wszystko po koleji (zawieszenie, osłony, układ wydechowy) Tutaj nikt Ci raczej jednoznacznie i pewnie nie określi tego problemu. Może amor Ci się wylał, sprężyna pękła? Naprawdę mozliwosci jest wiele...
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Dołączam się własnie wróciłem ze stacji kontroli pojazdów. Koleś mi wypisał 7 punktową listę do zrobienia. Na niej są tuleje tylnej belki. Dlatego dołączam sie jedź na stacje daj dyche a wszystko Ci powiedzą. 

- Maras271086
- Czytacz
i to mi sie podoba...Maras271086 napisał(a):jedź na stacje daj dyche a wszystko Ci powiedzą.
SKP szarpaki i pieknie widac w jakim staniesa tuleje...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1