Witam. Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale mam takie pytaine. Chyba szumi mi łożysko z przodu prawe... lecz nie jestem pewien ale gdy skrecam w prawo to przestaje szumieć. I nie jestem pewiem czy to szumi lewe czy prawe badz obydwa prosze o pomoc !
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-22, 11:10
Po 1. to zobacz czy na którymś kole nie ma luzu góra dół
Po 2. są to łożyska 2 rzędowe więc jak szumi wewnętrzna bieżnia to może przenosić na drugie koło dźwięk.
po 3. podnosisz samochód jedną strona odpalasz silnik wrzucasz 5 rozpędzasz koło do 80 km/h wrzucasz luz gasisz silnik i słuchasz potem 2 koło i masz jasną sytuację
WAŻNE:
jeśli masz ABS koniecznie go wyłącz przed tą próbą (wyciągnij bezpiecznik bądź odepnij czujnik)
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2008-10-22, 11:18
ja tez tak mialem z lozyskiem, mialem lewe z przody walniete, i gdy skrecalem w lewo to w aucie bylo cichutkooo bo kolo bylo odciazone, ale gdy w prawo skrecaalem to w aucie trzebabylo nosic nauszniki ochrnonne xD
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
na poczatku wielkie dzieki za odpowiedz. Podniosłem jedna strone i kreciłem nic nie słyszałem bo ciezko sie kreciło luzów nie ma ale było słychać takie stukanie jakby kuleczek...
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-24, 08:49
Stukanie kuleczek? A przegub to kolega ma dobry? bo to łożysko jest skręcone i to mocno stukania kuleczek to nie powinno być słychać, no chyba że już dokumentnie się rozpadło.