Silnik: 1,9 TDI 90 km + Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 222 Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2011-11-30, 20:36 Stukanie
ludziska ręce mi opadają. Wymieniłem wszystko co sie dało tuleje duże i małe końcówki drążków i wahaczy, łączniki stabilizatora wraz z gumami przy trawersie, łożyska amorytyzatora wraz z gumami i ciagle coś stuka. Amorki są ok
Co jeszcze może być w przednim zawieszeniu co może stukać??????
moze zle sa wlozone simerblocki ja porobilem tak samo wszystko i sie okazalalo ze zle je wlozylem i prawdopodobnie znow sa wybite. a trzepie ci kierownica??
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2011-11-30, 22:48
u mnie przyczyną stukania była niedokręcona pierwsza część tłumika do kolektora wydechowego szukałem przyczyny chyba dwa lata wymieniałem końcówki, tuleje, poduszkę silnika a co się później okazało wystarczyło założyć nową uszczelke i dokręcić nakrętki
Silnik: 1,9 TDI 90 km + Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 222 Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2011-12-01, 18:41
przegłub nie stuka tłumik tez nie wszystko sztywne. co do tuleji na wahaczach na pewno są dobrze założone bo za pierwszym razem źle włożyłem i po tygodniu wymieniałem na nowe bo tamte były wyrwane(kiera trzepie podczas hamowania ale dlatego że mam krzywe tarcze hamulcowe, następny wydatek ). dziś zauważyłem luz na drążkach kierowniczych ale raczej wątpie by to one tak trzaskały. teraz mam pytanie czy jest tam regulacja luzu na tych przegłubach kulowych(tych co wychodzą z maglownicy osłąnięte w gumach)???? sa tam jakieś nakrętki ale nie wiem czy poprostu to nie sa nakrętki kontrujące czy regulacyjne. Patrzyłem e ETCE ale nie zabardzo tam widać.
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2011-12-01, 19:05
darkker, dokładnie to są kontry, jest jeszcze możliwość że cięzarek przy prawej półosi który jest przykrecony do wózka jest niedokręcony ( taka spora metalowa kostka)