Nr. 3 to śrubka od sworznia. Koledze zapewne chodzi o nr. 6 i 5.
k-m-r1, z tego co pamiętam to w ASO jedna ta śruba to koszt 7,50zł.
A teraz taka moja dobra rada... nie uganiaj się z żadnym krwiopijczym ASO, znajdź sobie w swojej okolicy sklep który specjalizuje się w sprzedaży śrub potem wykręć starą śrubę i weź ją sobie na miarę. Bez problemu taka dostaniesz. No chyba, że potrafisz odczytać wszystkie jej parametry to możesz nawet iść z putymi rękoma i na podstawie tych parametrów również Ci dobiorą odpowiednią.
Ja za cztery płaciłem chyba mniej niż jedna w ASO, juz nawet nie pamiętam ale chyba tak było.
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Jak wymieniałem wahacz u siebie to za komplet śrub do niego dałem może 25zł czy jakoś tak nie pamiętam już
No to faktycznie śmieszne... dokładajc jeszcze fakt, że ASO funkcjonują z reguły tylko w większych miastach i jak ktoś mieszka gdzieś dalej i musi specjalnie tam jechać aby wywalić pięć dych za kilka śrubek + koszty dojazdów to naprawdę rewelacja. Nic tylko jeździć i kupować...
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-02-09, 19:55
chodzi o pozycje 5 i 6 jeszcze zapytam jak sie nazywają te śruby że one takie żółtawe są?
spotykałem sie z zwykłymi stalowymi cynkowane i poczerniane ale to chyba żadna fachowa nazwa
jeszcze zapytam bo odkręcając jedną śrubę był tam trochę smaru a w pozostałych nic suche i troszku rdzy czyli nie smarujemy niczym bo chodził mi po głowie klej do śrub ale to chyba zbędna zabawa jest
Repsol, mam sklep i ma śruby bodajrze 10.8 ale na ampole a tu tym tak niedociągne
chyba poszukam tych żułtawych ale by były powyrzej kl 8.8
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
k-m-r1, kolory śrub to tylko różne zabezpieczenia przeciwkorozyjne (żółte to ocynkowane). Raczej nie powinieneś się tym przejmować zbytnio.
Absolutnie nie smaruj ich żadnym klejem do śrub, bo potem jak będziesz chciał je odkręcić to prędzej ją ukręcisz (tak że połowa zostanie w karoserii) niż odkręcisz. Smaru troszkę możesz użyć, ale napewno nie kleju.
Wysłany: 2010-02-11, 17:28
rozkręciłem wymieniłem za wpracowanie 2 tulejek zapłaciłem 30 zł no powiedzmy że dobrze zrobione bo brachol to załątwiał
śruby są stare w pon będe wiedział czy będzie możliwosc zamuwienia nowych ale poza ASO w takim sklepie ze wszystkim od śrub pił kierteł po młodtki kleje papier scierny ...
[ Dodano: 2010-02-11, 17:29 ]
ps jak ściągało mi tak sciąga i prowadza czasem na boki przed wymianą tak samo było no może teraz ciut bardziej jeszcze nie ustawiałem zbierznosci
[ Dodano: 2010-02-11, 17:31 ]
a no i jest wszystko bardziej sztywne poprzednie tuleje prawie wydłubałem śrubokrętem rozciąłem w 2 miejscach brzeszczotem i wyskoczyły
Ja za dwa nowe kompletne wahacze(tuleje,sworznie) dałem 170zł + 40zł za śruby , wymiana kosztowała mnie 100zł jest to do zrobienia samemu , niestety brak podnosników .
Wysłany: 2010-02-18, 21:00
terms napisał/a:
niestety brak podnosników .
podnosisz auto podkłądasz z jednej strony pod sanki silnika jakies bloczki np betonowe z drugiej tak samo żaden kanałnie jest potrzebny zdejmujesz koło i masz dostęp do wszystkiego siadasz i robisz przy wkłądaniu koncówki wachacza przyda sie albo zdjąc tarcze i podniesc całosc podnosnikiem z auta bądz pokombinowac i bez zdejmowania tarczy podniesc koszta?
tuleje pionowe 24 zł wprasowanie nowych 30 zł srodek na rdze miałęm około 12-15 zł klucz nasadowy 18 4,60 porzyczony całosc wymiasłą mnie powiedzmy 60 zł
[ Dodano: 2010-02-18, 21:01 ]
śruby mam stare ale bede chciałwymienic jak dostane gdzies na zamuwienie narazie jest problem