Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-09-05, 13:23 skrzypieni przy skrecaniu w przednim kole
witam wszystkich znających sie na golfach do których niestety nie naleze. mam taki problem w moim golfie 3 ze przy skrecie piszczy mi koło lewe przednie . sprawdzałem niema zadnych luzów na kole i klocki maja jeszcze około 7 mm na tarczy jest jedynie maly rancik powstajacy w czasie tarsie klocka przy hamowaniu .z gory dzieki za podpowiedzi
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-09-05, 14:05
mi skrzypiała gałka od drążka kierowniczego więc wziąłem strzykawkę i pod gumę osłaniającą gałkę wcisnąłem trochę oleju...miało być na trochę bo przymierzałem się do wymiany ale jak na przeglądzie znajomy sprawdzał zawieszenie to luzów nie było więc jeżdżę już tak rok czasu
Mam to samo skrzypienie. Jutro jadę do mechanika zobaczę co mi na to powie. Ja nie mam pomysłu od czego to może być.
edit:
Okazało się ze klocek hamulcowy się zablokował wytarło go, niestety za późno pojechałem do mechanika i tarcze też szlak trafił. Jest jeden plus tarcze i klocki mam nowe