logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
scina opny
Autor Wiadomość
din 

Silnik: 1.9TDI 90KM
Wysłany: 2010-06-23, 20:22   scina opny

Jak w temacie - scina mi opony z przodu po wewnetrznej strony. Auto jezdzi rowniutko. 20 kkm wymienilem sprezyny, amorki itp (Cale zawieszenie) ustawilem zbieznosc i wszystko bylo git. teraz przez ostatnie 6kkm scielo mi ostro wewnetrzna czesc oponki??w zeszlym tyg wymienilem laczniki stabilizatorow bo byly wytrzepane(moglo to miec na to wplyw?)

Płonek 

Silnik: 2.8 VR6
Wysłany: 2010-06-23, 22:27   

din napisał/a:
w zeszlym tyg wymienilem laczniki stabilizatorow bo byly wytrzepane(moglo to miec na to wplyw?)
to nie, ale wcześniej przy ustawieniu zbieżności ustawiłeś też kąty na zawieszeniu ? przy wymianie kompletu zawieszenia powinno mieć i kąty doregulowane, ew na całej kołysce ... a tak wogle to auto było po wypadku ?

din 

Silnik: 1.9TDI 90KM
Wysłany: 2010-06-24, 06:35   zawiecha

Wymieniłem wszystko bo chciałem mieć spokój na długo. Ustawiona była cała geometria i przez ok 20kkm nie było problemów. Po zmienieniu opon na letrnie 6 kkm temu(jezdzily z 15kkm i były równiotkir jak założyłem teraz na lato) zrobiłem z 6kkm od tego momentu i widze ze wewnetrzna strona jest wytarta;/

Moze gdzies w dziure wjechałem i sie cos przestawiło. Dziwi mnie tylko to ze autko jedzie rowno jak po sznurku;/

EDIT
Zrobiłem pomiar zawieszenia i okazało się ze zbierznośc była na minusie. Kola były o 1 stopien rozjechane na zewnatrz wiec pewnie to było przyczyna scinania opon. Teraz musze bacznie obserwować co bedzie dalej.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu