Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-09, 18:50 ściąganie w prawo
Witam!
Wymieniałem amortyzatory w golfie zaznaczyłem sobie jak były i włożyłem tak samo jednak ściągało pojechałem na diagnostykę koleś sprawdził i mówił że kąt lewego amortyzatora jest ok a na prawym był 1 stopień różnicy zbieżność też mi ustawił i dalej ściąga mówił żeby przełożyć koła ale wcześniej było dobrze zmieniłem koła z przodu na tył i dalej to samo ściąga zakładałem już w 3 golfach amory i nigdy takich jaj nie było dzisiaj znalazłem podkładkę która idzie pod to mocowanie blachy musiała mi wylecieć i mam pytanie czy to przez tą podkładkę może ściągać??
mierzyłem wysokość od ziemi do nadkola i z jednej strony jest wysokość 66,5cm a z drugiej 65cm
65cm jest właśnie z tej strony co ściąga a nie wiem czy rozbierać od nowa wszystko o tą podkładkę
o tą podkładkę zaznaczoną na czerwono mi chodzi
musiała mi wylecieć i mam pytanie czy to przez tą podkładkę może ściągać??
mierzyłem wysokość od ziemi do nadkola i z jednej strony jest wysokość 66,5cm a z drugiej 65cm
65cm jest właśnie z tej strony co ściąga a nie wiem czy rozbierać od nowa wszystko o tą podkładkę
Jesli jest to 1,5cm różnicy to jest to dużo
Moim zdaniem rozbierz to jeszcze raz, zrob to co wypadło i jeszcze raz na diagnozę aby sprawdzić
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-12, 09:27
sprawdzałem amortyzatory teraz na 100% dobrze jest wszystko złożone zbieżność ustawiona i kąt amortyzatorów też ale dalej mi w prawo ściąga ;| koło jest luźne nie blokuje hamulec co tam jeszcze może być nie tak :d? dzisiaj spróbuje jeszcze zamienic opony
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2012-01-12, 16:16
sztrzeliniasty ja mam osobiście te amorki w moim mk3 i nie narzekam autko ładnie siedzi, dobrze sie trzyma drogi i ogólnie nie narzekam więc z mojej strony mogę Ci je polecić
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3158 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-12, 16:41
PabloSBT napisał/a:
sprawdzałem amortyzatory teraz na 100% dobrze jest wszystko złożone zbieżność ustawiona i kąt amortyzatorów też ale dalej mi w prawo ściąga ;| koło jest luźne nie blokuje hamulec co tam jeszcze może być nie tak :d? dzisiaj spróbuje jeszcze zamienic opony
Jak z ciśnieniem w oponach?
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Wysłany: 2012-01-12, 16:55
prezesik25 napisał/a:
PabloSBT napisał/a:
Jak z ciśnieniem w oponach?
ciśnienie równiutko 2.5 Bara we wszystkich kołach nawet w zapasowym pozamieniałem koła i zobaczę jutro czy dalej będzie tak samo, jak dalej będzie ściągać to już pomysłów nie mam wszystko złożone i spasowane idealnie zbieżność i kąt jest dobrze ustawiony ;|
Koła wyważone? Zobacz, czy odważniki są na kołach, bo może zgubiłeś jakiś.
Powiem Ci, co ja miałem u siebie: Wymieniałem amorki i końcówki drążków- Potem zrobiłem geometrię. Wszystko mi ustawili, ale właśnie ściągało w prawo i mechanik powiedział, że mam trochę ściachane opony i żebym tak pojeździł 2tyg i jak nic się nie zmieni, to żebym zamienił tył z przodem, a jak i to nic nie pomoże, to wymienić opony.
Niestety tylko wymiana opon pomogła i teraz jedzie prosto. Więc musisz brać i to pod uwagę, ale nie wiem w jakim stanie masz ogumienie.
Kumpel miał też cyrki w Passacie, bo na zimówkach robił zawieszenie, potem geometrię i zaczęło ściągać go w lewo. Założył letnie oponki i zaczął jeździć prosto . Dodam tylko, że opon mu nie ścinało, bo geo ustawione idealnie. Tak więc opony mają sporo do powiedzenia.