witam i mam ptanie, kupilem golfa mk3 1,8 aam za bardzo male pieniadze tylko jest kilka rzeczy do wymiany lub naprawy, a to jest moj pierwszy golf i nie wiem jakie czesci kupowac czy dolozyc troche i kupic lepsze czy stosowac tanie zamienniki. Dodam tylko tyle ze do wymiany sa 4 amortyzatory, tuleje wahacza i belki, sworznie, koncowki drazkow, łożyska przód, takze troche roboty mnie czeka.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-25, 23:06
no pewnie...kupuj zamienniki z tych wyższych półek i nic sie nie martw. tuleje i sworznie z TRW lub Lemforder, Moga , delphi. febi- tuleje tylnej belki(polecam)a amory to KYB , Sachs, z resztą o amory to i tak tu bedzie walka postów kup te kup tamte. to popularne jest na tym 4um....
jesli chodzi o amorki Sachsa to one sa nawet montowane orginalnie na serwisie M-B do M-B...
a co do łożysk to SKF lub Ruwill.innych bym nie pakował....