witam posiadaczy 3!!!mam jedno pytanie mianowicie kupilem niedawno golfa3 i jak dzisiaj wymienialem tuleje na wachaczu to zauwazylem ze niema drazka stabilizatora(silnik1,9 diesel rok 95)zdziwilem sie bo u mojego dziadka jest taki drazek a on ma 1,9tdi i moje pytanie jest takie:czy to mozliwe zeby fabrycznie tego drazka niebylo?czy te pierwsze wypusty nieposiadaly stabilizatora?z gory dziekuje za odpowiedzi!!!!!!
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-04, 11:10
ja powiem tak. jesli ja bym nie miał stabilizatora to ja bym osobiście założył. wiadomo ma to jakiś wpływ na jazde itd. jakis czas temu zakładałem kolesiowi stabilizator do 1.9 TD ,bo nie miał. pojechał na szrot kupił drązek stabilizatora z mocowaniami tulejek przy belece. kupił nówki łaczniki i tulejki i mu zamontowałem. istwierdził na drugi dzień ze całkiem inna jazda.auto całkiem inaczej zachowuje sie na zakretach...