logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie o amorki i sprezyny?
Autor Wiadomość
lukasz1503 

Silnik: 1.9 tdi
Wysłany: 2010-07-27, 17:58   pytanie o amorki i sprezyny?

Witam. Mam pytanie potrzebuje wymienić amorki oraz sprzezyny w golfie III 1. tdi 11.95 r. Chce zeby tyl był dosc twardy ze jak mi wsiada 3 os na tyl to nie bede wadzil o koleiny i progi zwalniajace:) czy np amorki na tyl bede lepsze gazowo olejowe a na przod wystarcza olejowe czy lepiej przod i tyl gaz ol czy sam olej. Jak sie bedzie zachowywalo auto z tyłu gazowo olejowe a przod olejowe? Spręzyny chce kupic lesjofors mysle ze beda dobre a amorki jakiej firmy?

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2010-07-27, 18:18   

amortyzatory są od tego żeby samochód sie nie gibał tzn żeby nie skakał jak samochód wjedzie w nierówność zakołysz samochód jak sie więcej niż raz ugnie po puszczeniu to jedź na diagnostyke sprawdzić zużycie amorów ;p jeśli ci siada to tylko i wyłącznie wina sprężyn i bałwanków (odbojów) u mnie też tarło na tyle jak siadła nawet jedna osoba wymieniłem sprężyny i amory bo mi skakał samochód i teraz nic nie trze a mam małe et wystarczą nowe sprężyny seryjne ja mam firmy jamex i już samochód nie siada nawet jak wioze z tyłu 3 osoby i mam jakiś ładunek w bagażniku ;P

din 

Silnik: 1.9TDI 90KM
Wysłany: 2010-07-29, 07:21   zawieszenie

Ja w poprzednim aucie (omega b) wymienialem sprezyny na nowe i kupilem wlasnie lesfojors(czy jakos tak) no i byla tragedia!!! Auto siadalo strasznie pod niewielkim obciazeniem. W golfie zmienialem sprezynki z przodu i wsadzili mi kagera. Te sa jak dla mnie straznie niskie co mnie wnerwia strasznie ale za to sa twarde przez cos ie trzyma swietnie. Co do sprezyn teraz wybral bym sahs albo kilen.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu