Wiem że ten temat był poruszany, ale nie znalazłem nigdzie wyczerpującej odpowiedzi.Narazie widzę jedyną rade amory. z regulacją. A może coś jnnego!!!! Prosze o pomoc .hciałbym unieść mojego golfika ile się da,a zarazem żeby był bespiecznym autem.Posiadam 1.9 TD.Może ktoś pomoże??. Z gury dziękuje!!
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-01, 17:49
szukaj jakiejś firmy która sie zajmuje k€żnictwem czy tez naprawą resorów samochodowych. u mnie w szczecinie jest firma która sie czyms takim zajmuje podnosi i obniża auta. tzw Kowal. kowal spręrzyny grzeje rozciaga utwardza.no robi super zawiechy. ja mu kiedys dałem zwykłe spręzyny i chciałem zeby mi je zrobił tak, zeby to było jakby auto stało na sportowych. obcioł je utwardził.byłem bardzo zadowoniony...
albo jak koledzy pisza wymiana na nowe.
lub też szukac spręrzyn które beda pasowały od innego VW lub auta...
mozesz jeszcze dać opony o większym profilu niz standard, np do 15-ski dać 60 profil, do 14-stki dać jeszcze większy, 65-70 o ile wejdzie, bo na 195/60/R15 się mieści napewno
Wielkie dzeki za dotychczasową pomoc i podpowiedzi!!.A może ktoś zmieniał np.sprężyny i amort.od innego auta.Woże na tył pasuje od golfa combi.Może wento
[ Dodano: 2008-10-02, 16:46 ]
Witam ponownie!!,wielkie dzięki kolegom kturzy wypowiedzieli się w mojej kwestii .Widzicie koledzy jakie jest zainteresowanie aby pomuc,tylko kilku z paru tysięcy ?,urzytkowników tego klubu się wypowiedziało.A gdzie reszta kolegów,nie mówcie że niema ani jednego mechanika lub osoby ktura miała styczność z zawieszeniem,niema kolegów kturzy mogą mieć pojęcie w tej sprawie!!!!Zaczynam mieć negatywną opinie na temat członków tego klubu i zastanawiam się czy chce do niego należeć . Wielki szacunek dla założycieli tego klubu ,tylko że urzytkownicy chyba niewiedzą jaki cel i zadanie miją takie fora, lub co to jest forum.Wydaje mi się że( pomuc jeden drugiemu)!!!!!!!!!!!!!!!
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-04, 00:22
Nikt wróżką nie jest... zawyczj auto ludzie kłada na ziemie a nie robia z osobówki Monster truck'a...
jedż na uzywki kup sprezyny od Varianta od vento od passata B4 w anancie(te powinny ci pomóc)
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-04, 12:01
74norton napisał/a:
Zaczynam mieć negatywną opinie na temat członków tego klubu i zastanawiam się czy chce do niego należeć .
zdaję sobie sprawę z tego że ten post pójdzie do śmietnika ale mam nadzieję że go przeczytasz
nie jesteś przecież pępkiem świata i nie licz na to że wszyscy będą się wypowiadać w Twoim temacie.Uzyskałeś kilka porad i jeszcze Ci mało? Chciałbyś żeby Ci tu wszyscy ilu nas jest napisali to samo ? zmień sprężyny i amorki na dłuższe
parafrazując Twoje słowa - nie wiem czy my chcemy żebyś należał do tego klubu jeśli masz takie podejście...każdy kto umie korzystać z takiego forum napewno znajdzie tu pomoc
Zaczynam mieć negatywną opinie na temat członków tego klubu i zastanawiam się czy chce do niego należeć .
zdaję sobie sprawę z tego że ten post pójdzie do śmietnika ale mam nadzieję że go przeczytasz
nie jesteś przecież pępkiem świata i nie licz na to że wszyscy będą się wypowiadać w Twoim temacie.Uzyskałeś kilka porad i jeszcze Ci mało? Chciałbyś żeby Ci tu wszyscy ilu nas jest napisali to samo ? zmień sprężyny i amorki na dłuższe
parafrazując Twoje słowa - nie wiem czy my chcemy żebyś należał do tego klubu jeśli masz takie podejście...każdy kto umie korzystać z takiego forum napewno znajdzie tu pomoc
Niewiem za co ci te gwiaztki dali!!!!!!!!!,Co do wypowiedzi kolegów którzy mi pomogli W.dzięki.A co do ciebie kolego?,Jestem na tyle kulturalny że przemilcze!!!!!!!!!!,I co do twej wypowiedzi, to jnformuje cię i nie tylko że ,bardzo dziękuje za członkostwo ale nieskorzystam!!!.A jednak moi koledzy się nie mylili co do waszego zainteresowania aby innym pomóc. ŻEGNAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74norton nie bardzo rozumiem oco Twoje pretensje przecież nikt z forumowiczow nie ma przystawionej broni do głowy . Jeżeli ktoś będzie wiedział jak pomóc i miał ochotę się wypowiedzieć to to zrobi.
Witam ponownie!!,wielkie dzięki kolegom kturzy wypowiedzieli się w mojej kwestii .Widzicie koledzy jakie jest zainteresowanie aby pomuc,tylko kilku z paru tysięcy ?,urzytkowników tego klubu się wypowiedziało.A gdzie reszta kolegów,nie mówcie że niema ani jednego mechanika lub osoby ktura miała styczność z zawieszeniem,niema kolegów kturzy mogą mieć pojęcie w tej sprawie!!!!Zaczynam mieć negatywną opinie na temat członków tego klubu i zastanawiam się czy chce do niego należeć . Wielki szacunek dla założycieli tego klubu ,tylko że urzytkownicy chyba niewiedzą jaki cel i zadanie miją takie fora, lub co to jest forum.Wydaje mi się że( pomuc jeden drugiemu)!!!!!!!!!!!!!!!
Kolego, nikt nie ma obowiązku pomagać, to jest tylko i wyłącznie dobra wola konkretnych użytkowników, jeśli ktoś chce pomagać to to robi, a reszta milczy.
Twój post jest raczej nie stosowny w tej sytuacji.