Panowie mam golfa 1.8Gt i jak jedze w dwie osoby wszystko jest dobrze ale jak usiadzie z tyłu jedna lub diwe osoby obceira mi tył.......takie brzydkie docieranie dobijanie na dziurach bardziej prawa tylnia strona ale lewa tez troche.....co to moze być
jakim cudem skoro dolna miska sprężyny jest ponad oponą.W żadnym aucie nie ma prawa obcierać o amor bo jest to konstrukcyjnie niemożliwe.Do dolnej miski amor jest elementem sztywnym.Dopiero jak coś sie stanie z górnym mocowaniem to może sie przy obciążeniu przestawiać kąt pochylenia AMORTYZATORA i wtedy będzie obcierało.
łaksiak, co do parametru ET: ja mam ET28 w swoim Golfiku i jest to ostatni rozmiar który jeszcze pasuje do tego auta nie obcierając.Przy maksymalnym ugięciu sprężyn jest niwielki luz między kołem a błotnikiem Sebastian1988, zdejmij tylne koła i pooglądaj opony czy widac na nich jakiś efekt obcierania.Od zewnętrznej o błotnik, od wewnętrznej o amortyzator(mało prawdopodobne).
Pozdr all
_________________ Był Golf3- największy błąd mojego życia...
czerwone jest szybsze Ford Probe GT
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-11-06, 18:28
krissmysticblau napisał/a:
Do dolnej miski amor jest elementem sztywnym
a tulejka gumowa w dolnej części amortyzatora? Przecież ona może sie poddawać - nie? Więc jeśli opona jest bardzo blisko dolnej miski amortyzatora to pod obcążeniem może przycierać
łaksiak, co do parametru ET: ja mam ET28 w swoim Golfiku i jest to ostatni rozmiar który jeszcze pasuje do tego auta nie obcierając.Przy maksymalnym ugięciu sprężyn jest niwielki luz między kołem a błotnikiem
no a ja miałam 20-25 i na 7,5" 215 opona obcierało o ranty i było to słychać w kabinie
Jest slad na zewnterznej stronie opony z tyłu.....ale wydaje mie sie ze nie ma zabrdzo o co tam chaczyc bo wszystko niby wyglda jakby nie obcierało....jedynie miejsce to to nadkole w dolnej czesci po drugiej stronie nie sie montuje np chlapacz