Silnik: 1.9 GT TDI :D Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 44 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-02-17, 16:58 Pisk z tłoczków
Witam!
Powiedzcie mi czym może być spowodowany pisk z bębnów z tyłu, jak przytrzymam szczęki i nacisnę pedał hamulca szczęki nie drgną a pisk jest dalej ? Jest on głośny, i zarówno jak jadę czy stoję pojawia się, ostatnio wymieniałem łożyska na tyle, a wcześniej nic nie ruszane.
Silnik: 1.9 GT TDI :D Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 44 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-02-18, 09:00
Edek12345, Nie do końca właśnie o to mi chodziło, u Mnie wygląda jakby tłoczek piszczał, gdyż jak wyżej pisałem szczeki trzymam w jednej pozycji ( nie ruszają się ) i chodzi tylko tłoczek, i wtedy jest pisk.
Wysłany: 2010-02-18, 11:37
Edek12345, teraz niespodzianka, dwa dni piszczało, a dziś już nie piszczy, chociaż tylko przestawiałem auto ale nie ma pisku jak na razie. Jutro wybieram się dalej więc wtedy zobaczę co wyjdzie z tego
Witam ponownie. Pisk jednak nie dochodzi z tłoczków a najprawdopodobniej z kolektora, więc tutaj pytanie co może tam piszczeć, i jak ewentualnie temu zaradzić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum