Pęknięte tłoczysko przedniego mcphersona. Zaznaczone zieloną strzałką, w czerwone kółko wziąłem samo pęknięcie
ani nie mogę teraz wykręcić mcphersona a chciałbym łożysko zmienić....:rozpacz:
Nowy amortyzator?
co radzicie...
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2009-02-06, 23:50
zeszlifować gwint do samej nakrętki a później odkręcić nakrętke (najlepiej kluczem pneumatycznym bo ręcznym to nie będzie takie łatwe) i niestety amortyzator do wymiany to jest moja opinia może ktoś wymyśli coś lepszego
Silnik: 2.0 benzyna Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 210 Skąd: kamień pomorski
Wysłany: 2009-02-07, 00:07
tylko ze tam w srodku gdzie sie wklada klucz trzpieniowy zeby zablokowac kolumne mcphrsna zrobiło sie okragłe, zdarło sie... Te peknięcie idzie do samej nakrętki albo i dalej bo spraedzałem(macałem palcem)
Silnik: 2.0 benzyna Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 210 Skąd: kamień pomorski
Wysłany: 2009-02-07, 00:21
mialem zle wlozone lozysko gorne kolumny i chcialem je poprawic, bo walilo z lewej strony. wlozylem imbus wzialem klucz oczkowy i chcialem odkrecic, poznie patrze a tu taki psikus