witam
mam pytanie
kupilem golfa z obnizonym zawieszeniem i jakies 2 tygodnie temu wjechalem w serie dziur i prawy amorek (olejowy) sie wylal - jest mokry i miekki. jak wjade w jakas nierownosc strasznie bije a czasem kolo ociera o nadkole (za movno zanurkuje)
w przyszlym tygodniu chce wymienic amorki z przodu (komplet) i mam pytanie jak zaloze nowe amorki przod znow stanie sie twardy?? czy obnizenie bedzie takie same jak w chwili kupna samochodu??
wiem ze wiaze sie to rowniez z kompletna geometria kol ale bardziej zalezy mi na info czy przod autka bedzie sztywny i niski tak jak wczesniej.
Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 167 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2009-01-11, 17:27
znawcą nie jestem ale jak amortyzatory miałeś w dobrym stanie i tylko te dziury zmuszają Cię do wymiany to jak założysz taki sam model tych bilstein-ów jak były to powinno być tak samo. Na pewno, gdzieś na amortyzatorach jest jakieś oznaczenie (numery jakieś albo coś) co to za model itp. jak to rozszyfrujesz to będziesz wiedział jakie kupić,żeby było tak samo. Tak mi się wydaje, ale niech jeszcze się wypowie jakiś ekspert od zawieszenia bo w tej części auta nie grzebałem jeszcze