logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Nietypowy problem z tylnia belka
Autor Wiadomość
balbinka 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2011-12-19, 22:19   Nietypowy problem z tylnia belka

Witam mam taki nietypowy problem chodzi o to ze kiedys z kolega (mechanikiem) jak ogladalismy mojego golfa to zauwazylismy ze cos jest nie tak z tylnia belka bo jedna opona jest przesuneita do srodka a druga na zewnatrz pojechalem na sprawdzenie na geometrie koł i wyszlo mi ze tył i przod mialem roznice 8mm i powiedzieli mi ze mam krzywa belke wymienilem belke i pojechalem znow i wyszlo mi ze mam jeszcze 1mm poiwedzieli mi ze moge miec tyle ze nic sie nie dzieje. po tym wszystkim znow ogladalismy i dalej to samo ale mniej( jest jeden amortyzator jest tak dziwnie ulozony i zaczol mi ciac opony przy sportowym zwieszeniu sprawdzalem regulacje i oby dwa maja takei same polozenia) a jak pytalem sie to ma cie ciac co to moze byc?. Prosze o pomoc bo jak zaloze alu to bedzie mi cial opony i jedna bedzie mi wystawala a druga nie felga. myslalem o zajechaniu na badania techincze na sprawdzenie przez to moze byc

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++

Wysłany: 2011-12-20, 09:07   

Od dawna masz to auto? przy zakupie obejzałes dobrze tylnia podloge? może auto miało konkretnego dzwona?

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2011-12-21, 07:24   

prawie na bank był potężny dzwon w tył od boku, skrzywiła się nie tylko belka ale i podłoga i co można zrobić? Naciągać podłoge na płycie za duże pieniądze albo autem sobie jeździć po bułki w trybie emeryckim.

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2011-12-21, 07:45   

moim zdaniem nie do odratowania chyba ze wezmiesz auto na rame na prostowanie. nie chlubnie tak trafilem poprzedniego golfa kupiony z komisu odjebany a pozniej sie okazalo ze tyl krzywy belka wymieniona troche sie polepszylo ale to nie to samo. problem ze zbieznoscia jedna osoba u mnie w miescie ustawila bezblednie reszta to papudroki

[ Komentarz dodany przez: killah: 2012-01-09, 12:50 ]
autor postu otrzymał ostrzeżenie

balbinka 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2011-12-21, 21:53   

o to chodzi jak ogladalismy to auto 8miesiecy temu to nic nie zauwazylismy dopiero pozniej jak ogladalismy z gupoty. wlasnie o tym samym myslalem dojechac go do konca i na zlom lub na handel ale mysle co zrobic zeby te aluma zalozyc na lato zeby tylko jezdzic na letnich oponach

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2011-12-22, 22:17   

albo go pogon albo wez go na rame do kogos powinien go prostnac. wszystko zalezy czy warto tyle w to auto inwestowac

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++

Wysłany: 2011-12-23, 10:46   

jak juz wyszlo takie szydło z worka to goń furacza, może nie stracisz na nim relatywnie za duzo, bo jezeli jest tak jak teraz piszesz to jedynie pozostaje
pablomed napisał/a:
autem sobie jeździć po bułki w trybie emeryckim.
pablomed, dobrze to ujoł.

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

rafal9119 
mk3 black

Silnik: 1,6 75 km AEE
Wysłany: 2011-12-25, 12:34   

u mnie w pasku cieło jak sprezyna pekła i tez jedne koło patrzało na bok. co do dzwona to nie koniecznie mogł ktos kiedys na recznym zawijac i w kraweznik udezył i tez tak bedzie wiem sam po sobie. he he

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu