Wysłany: 2009-01-08, 20:15 luz na górnych mocowaniach amortyzatorów
mam takie pytanie byłem ostatnio ustawianiu zbieżności i powiedziano mi że nie da się jej bardziej ustawić ponieważ mam luz na górnych mocowaniach amortyzatorów i śruba którą się reguluje zbieżność jest już dociśnięta na maxa.Będę niebawem wymieniał amorki wiec chciałem się dowiedzieć co mam kupić za część żeby było wszystko ok?????????może ktoś z was pomoże???? bo na mechanice to akurat sie nie znam za bardzo
musisz kupic poduszki górnego mocowania amortyzatora z łozyskiem nie mam fotki co by wstawic ale napewno to bedzie to bo nic innego nie ma w górnym mocowaniu amortyzatora
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-01-08, 23:25 Re: luz na górnych mocowaniach amortyzatorów
haasiu@o2.pl napisał/a:
mam takie pytanie byłem ostatnio ustawianiu zbieżności i powiedziano mi że nie da się jej bardziej ustawić ponieważ mam luz na górnych mocowaniach amortyzatorów i śruba którą się reguluje zbieżność jest już dociśnięta na maxa.Będę niebawem wymieniał amorki wiec chciałem się dowiedzieć co mam kupić za część żeby było wszystko ok?????????może ktoś z was pomoże???? bo na mechanice to akurat sie nie znam za bardzo
co oni piepszą za harezję......?? czego nie moga ustawić?? zbieżności czy kata pochylenia koła?? jak zbierzności to moze cymbały załozyli za długi drązek kierowniczy albo co co ci tam robili...
który masz rok auta...??
bo są 2 rodzaje poduszek... 93 95 czy 95 98 bo to ważne... mozesz mieć te droższe mocowania(poduchy) lub te tansze...
Witam moze ktos wie ile powinno byc z góry luzu pomiedzy talezykiem z góry a dolnym kielichem czy karoseria na opuszczonym aucie stojącym na kołach bo u mnie jest to okolo 1 cm i talerzyk nie dotyka do karoserii w momencie gdy stoi auto na kolach normalnie.Stało się to po wymianie sprężyny moim golfie 3 ze starymi poduszkami 93 rok 1.4
Bardzo prosze i z góry dziękuje za odpowiedź.
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 601 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-04-25, 19:09
u mnie jest tyle samo luzu to nie wiem chyba musi tak byc
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szczerze powiedziawszy to poduchy nie wyglądały na zużyte czy zniszczone nic nietlucze itp ale zastanawia mnie ten luz czy w ogóle występuje tam?Tu kolega napisał ze ma tak samo jak możesz podeślij zdjęcie jak to wygląda u ciebie.Czy powodem może być np sprężyna a raczej jej obrucenie jesli można to tak nazwać?Jutro tam zairze w każdym razie
No kochani zlozylem dzis 2 strone i jest luz taki sam wiec chyba powinien byc po obu stronach mam okolo 1 cm miedzy talerzykiem a kielichem nic nietlucze wiec wyglada ze jest ok .Dzieki za odpowiedzi.