przednia lewa strona samochodu jest jakby niższa, samochód jest lekko przechylony w tą właśnie strone
Załączam zdjęcie, mocowanie amorów od góry jak sie podniesie maskę są pochylone w różne strony...tak ma być?? To sie jakoś reguluje??
Wymieniałeś może 1 sprężynę? A może na parkingu Ci ktoś w koło puknął? Zdejmij najlepiej koła i zobacz czy po obydwóch stronach zawieszenie tak samo wygląda
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-23, 21:33
iracz, na moje oko to masz do wyminy łożyko lewego (patrząc z przodu) amorka albo ktoś coś tam robił i założył inne np coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...ortyzatora.html
i przez to masz jedną stronę niżej
bez rozebrania i porównania obu stron można tylko gdybać co jest nie tak
A wiecie jak się sprawdza czy idealnie prosto stoi? stawiasz na masce piwo i patrzysz czy jest równo. Jak jest krzywo to wypijasz i stawiasz następne, aż będzie prosto
pavvelll, nic nie wymieniałem, nie wiem czy tak jest odkąd go kupiłem bo nie zwróciłem na to uwagi...może było a może nie
mani51, od góry właśnie wyglądaja na takie same, ale masz racje bede musiał tam zajrzeć...
...a mogło sie to stać od np szybkiego najechania na krawężnik? albo np najechania na dziurę w jezdni? oczywiście zakładając ze nikt tam nic nie podmieniał i zawieszenie jest takie samo po obu stronach
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-24, 16:02
iracz napisał/a:
a mogło sie to stać od np szybkiego najechania na krawężnik? albo np najechania na dziurę w jezdni?
ja myślę że po czymś takim to w pierwszej kolejności skrzywiłbyś felgę ewentualnie wahacz ale kto wie...a jesteś pewien że to z przodu jest problem? belka skrętna która spełnia rolę stabilizatora jest z tyłu może tam jest coś nie halo
najpierw odkrec kola i zobacz czy zawieszenie po obu stronach wyglada tak samo. Najlepiej odkrec 2 na raz z 2podnosnikami zeby moc porownac, a co do wjechania w dziure albo w kraweznik tez jest taka mozliwosc ze to przez to, bo mogles miec juz uszkodzony np. wachacz a po wjechaniu w duza dziure calkiem sie rozwalil