Witam. Posiadam nowe zawieszenie TA Technix i jest po prostu zbyt twardo. Ja tam bym jeszcze wytrzymał, ale dziewczynie to "jabłuszka" chcą odpaść hehe. Kolega ma MTSa i wydaje mi się być miększy, nie wiem czy tak jest rzeczywiście bo u mnie mam mniejszy profil opony i wieksze cisnienie 2,8 bara.
Wiec pytanie nr 1- czy mts jest miekszy od ta technix
Kolejne pytanie- interesowało by mnie może coś z trochę wyższej półki i zastanawiam sie czy idzie dojsc do kompromisu- równie nisko jak teraz, jednak nie za miekko żeby nie tarło, ale bardziej komfortowo niz ta technix?
Wiec pytanko nr 2: czy np koni i ta technix skrecone do tej samej wysokosci, mogą mieć ten sam skok, a jednoczesnie Koni odczuwalnie lepszy komfort?
I ostatnie pytanko: sprawdzane na 2óch roznych gwintach- zarowno z przodu jak i z tyłu, żeby autko leżało równo, gwint z lewej nie równa sie temu z prawej (przy pomiarach różnica powiedzmy 1cm do dwóch). Dodam że sworznie, tuleje itd nie powybijane, z geometria wszystko OK- ponad 200km/h na autostradzie i nic sie nie dzieje.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wladcadusz napisał(a):iec pytanie nr 1- czy mts jest miekszy od ta technix
Tak. Mts na mts jest mniejszy beton.
wladcadusz napisał(a):Wiec pytanko nr 2: czy np koni i ta technix skrecone do tej samej wysokosci, mogą mieć ten sam skok, a jednoczesnie Koni odczuwalnie lepszy komfort?
Raczej nie ma co porównywać obu tych gwintów bo to niebo a ziemia. Ta jest budżetowym gwintem pozbawionym jakiejkolwiek kultury pracy.
wladcadusz napisał(a):I ostatnie pytanko: sprawdzane na 2óch roznych gwintach- zarowno z przodu jak i z tyłu, żeby autko leżało równo, gwint z lewej nie równa sie temu z prawej (przy pomiarach różnica powiedzmy 1cm do dwóch). Dodam że sworznie, tuleje itd nie powybijane, z geometria wszystko OK- ponad 200km/h na autostradzie i nic sie nie dzieje.
Może coś z budą jest nie tak?

wladcadusz napisał(a):Kolejne pytanie- interesowało by mnie może coś z trochę wyższej półki i zastanawiam sie czy idzie dojsc do kompromisu- równie nisko jak teraz, jednak nie za miekko żeby nie tarło, ale bardziej komfortowo niz ta technix?
Warto też zainteresować się produktami firmy AP.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Włąsnie zastanawiam sie nad MTS a AP. Nie jezdze za duzo, glownie spoty, i jak jest pogoda i mysle czy warto dokłądać do AP.
- wladcadusz
- Czytacz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1