Wysłany: 2010-04-27, 11:38 jakie tuleje belki tylnej
witam ostatnio bylem na scieszce i wykryli mi wymianę tuleji tylnych wybrałem do sklepiku i tam się dowiedziałem ze w golfach stosuje sie dwa rozwiązania pierwsze to po jednej tuleji na stronę a drugie po dwie tuleje na stronę ja się nie bardzo orientuje jakie mam oto zdjęcia
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 119 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 2731 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2010-04-27, 19:27
K@mil napisał/a:
Ruville
a właśnie ja w sobotę wymieniałem tuleje na nowe no i kupiłem firmy RUVILLE - dobre te tuleje?
Ostatnie wytrzymały mi jakieś 2 lata (60 tys.km), tylko nie wiem jakiej firmy miałem.
ps. prośba do adminów (jeśli można) wrzućcie moją fotoporadę wymiany tulei do działu Porady (podepnijcie temat), chyba, ze nie spełnia standardów... to OK.
wybrałem do sklepiku i tam się dowiedziałem ze w golfach stosuje sie dwa rozwiązania pierwsze to po jednej tuleji na stronę a drugie po dwie tuleje na stronę
owszem Varint-kombi to tak ale heczbek pojedyncze.
polecam firmy - FEBI , RUVIELL , BOGE , LEMFÖRDER , TRW , MOOG ja do swojego 2,5roku temu zapakowałem LEMFÖRDER'a... do tego czasu nie jest nawet sparciała guma... a nie wiem czy oryginał nie bedzxie ciupkje droższy... zapytaj sie w ASO dla własnej wiadomosci - moze warto dozucin np 20zł do 1szt i miec oryginał załozony
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: ADY Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 55 Skąd: Wawa/Minczewo
Wysłany: 2010-05-11, 16:05
Cysiu_NS napisał/a:
lemforder to oryginal od serwisu rozni go to ze w aso beda nabite jeszcze znaki vw
sorry za odkop ale nie zawsze lemforder to oryginał... często zdarza się Sachs oraz Meyle gdzie obok nazwy firmy jest wybite logo VW audi, wymieniałem w kilku autach grupy VAG różne elementy zawiechy i spotkałem się z ww markami np ostatnio na tulejach wahaczy w mk2 ojca... były jeszcze ori (auto z 90r) i były właśnie MEYLE.