Witam. Muszę zmienić amorki w swoim golfie. Z tyłu mam czerwone sprężyny chyba obniżają o 40mm ale pewny nie jestem. Mam takie pytanie. Czy mogę założyć amory seryjne? Czy muszę sportowe? I potrzebował bym jakiś sklep co się zajmuje taka sprzedażą. Nie chodzi mi o to żeby były super tylko żeby były tanie z góry dziex za odp
moim zdaniem musisz zmienić na twarde są one trochę krótsze od seryjnych i pisze na nich (hight) a łatwo je znajdziesz na allegro są koloru niebieskiego przynajmniej u mnie w golfie takie były
Silnik: pracuje Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 69 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-10-10, 22:45
Teoretycznie mozesz jezdzic na sport sprezynie i serio amor........ale ile ludzi tyle opini , praktycznie nie powinno sie tak robić.
Jedno jest pewnie napewno amory szybciej sie zurzywaja i napewno pozniej na te same amory juz nie zalozysz serii sprezyny.
Ja 2 lata smigam na sport sprezynie i amor seria i jakoś nie narzekam. Pozdrawiam.
czyli żeby obniżyć auto wystarczy wymienić sprężyny na sportowe a amortyzatory mogą zostać seryjne?? i jeszcze jedno pytanie jak mam rozumieć np. 60/60 lub 40/40?? chodzi o to że przód obniżony o 6cm i tył o 6cm lub przód obniżony o 4cm i tył o 4cm?? Pozdrawiam