Silnik: 1.8 90 KM + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 111 Skąd: Kętrzyn / Gdańsk
Wysłany: 2010-01-30, 23:57 jaka róznica w zawieszeniu
mam pytanie jaka jest roznica miedzy zawieszeniem od cl lub gl a zawiecha w GT?jakas roznica w wysokosci auta?
i drugie pytanie czy zwykle amory wytrzymaja krotsze sprezyny tak by auto opuscic -40 np czy niesety wiaze sie to z wymiana kompetna amor+sprezyna?
pozdrawiam
tak jak kolega wyżej napisał.A na ori amorach możesz opuścić max 40 mm, ale jak masz już liche swoje amorki to trzeba będzie kupić nowe amorki tak jak ja mam. Bo prędzej czy później i tak padną i nie ma sensu robić 2 razy tej samej roboty
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-31, 04:14
pood181 napisał/a:
bodajże od gti są niższe o 20mm
Są napewno 20mm krótsze.
ptaszek87 napisał/a:
drugie pytanie czy zwykle amory wytrzymaja krotsze sprezyny tak by auto opuscic -40 np czy niesety wiaze sie to z wymiana kompetna amor+sprezyna?
-40 to jest max obniżenie jakie stosuje się do seryjnych amortyzatorów.Większych nacisków amortyzator już nie wytrzyma.Kupując sprężyny pamiętaj zapytać sprzedawcy na jaki są talerzyk (szeroki czy wąski).
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-01-31, 10:09
GTI o 20 ale kolega pyta o GT, tu jest tylko około 10 mm niższe i lekko twardsze. Pozostałe różnice są w hamulcach, i nie jestem pewien zdaje się GT miały stabilizator z przodu a słabsze wersje chyba nie.