Wysłany: 2008-12-25, 11:36 Jak obniżyć golfa... ? Proszę o pomoc...
Witam, na wiosnę będę miał w swoim Golfie fele 17" 205/40 i napewno będzie wysoko stał na tej feli... myślę nad obniżeniem go ... (nie preferuje cięcia sprężyn itd. to odpada napewno! założyć mu sportowe spręzyny? czy kupić całe gwintowane zawieszenie? Proszę o pomoc.
Jesli miałbym wybierać nad sprezynami a gwintem... to na 100% wybralbym gwint... jego zaleta jest wlasnie to ze mozesz regulowac wyskość... wiadomo jakie drogi sa u nas w Polsce.
Tak samo w zime napewno nie bedziesz jezdzil na felgach 17 tylko zalozysz jakies mniejsze oponki i wtedy bedziesz mogl ladne podnieść golfika
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-25, 15:03
Siwy21GNO napisał/a:
Witam, na wiosnę będę miał w swoim Golfie fele 17" 205/40
no to ja Ci życzę powodzenia na felgę 17" to powinieneś założyć oponkę o profilu 20 a nie 40 jeśli takie są i wtedy samochód by się nie podniósł a tak to ja wątpię czy Ci te kółka w ogóle wejdą do golfika
[ Dodano: 2008-12-25, 15:05 ]
nawet nie wspomnę o tym że licznik będzie Ci oszukiwał
najleprzym wyjsciem w tej sytuacji (moim zdaniem) bedzie kupno i znontowanie gwinta!
Poniewaz na Kicie nie uzyskasz odpowiedniego obnizenia a tak sobie bynajmiej ustawisz wysokosc jaka ci najbardziej odpowiada
mani51 napisał/a:
a tak to ja wątpię czy Ci te kółka w ogóle wejdą do golfika
wejsc wejda bo nie jedna golfina jezdzi na 17"
mani51 napisał/a:
na felgę 17" to powinieneś założyć oponkę o profilu 20 a nie 40 jeśli takie są
z tego co mi wiadomo to niema profilu 20 najmiejszy jaki jest to 35 i do tego trudno dostepny
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
no to ja Ci życzę powodzenia na felgę 17" to powinieneś założyć oponkę o profilu 20 a nie 40 jeśli takie są i wtedy samochód by się nie podniósł a tak to ja wątpię czy Ci te kółka w ogóle wejdą do golfika
Czyli Twierdzisz kolego,że te zdjęcia to są fotomontaż?? Otóż miałem je założone przez kilka dni odrazu po zakupie 17" 205/40 stał wysoko co widać na zjęciach,ale żadnego problemu z prowadzeniem auta czy obcieraniem kół o nadkola!! Pytanie moje dotyczyło, najlepszego rozwiązania obniżenia zawiechy,a nie rozważania czy wejdzie 17" fela...
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-12-25, 20:51
tak więc upadam pod ciężarem faktów
ale nadal pozostaje kwestia oszukiwania licznika
a żeby nie być całkowicie OT to też proponuję gwint bo jak założysz standardowy rozmiar zimówek to trzeba żabkę podnieść do góry żeby sobie brzuszka nie porysowała
Wysłany: 2008-12-27, 21:15
Rider napisał/a:
ale to przeklamanie bedzie minimalne
mi wychodzi z obliczeń jakieś 10km mniej na każde 100km więc jak będzie mu licznik pokazywał że jedzie 100/h to w rzeczywistości będzie jechał 110/h...czy to takie minimalne przekłamanie to ja nie wiem