Witam od miesiąca dręczy mnie ten temat, nie wiem czy w swoim golfie robić glebę, czy nie.
Podjazd pod blok mam dość wysoki a na ori nawet haczę, ostatnio wzmocnienie zawieszenia urwałem...
Chce kupić ten gwint:
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 56962.html
i zastanawiam się nad air, jak to wygląda u was w zimę, nic się nie psuje?
http://www.airride-system.pl/zestaw-bes ... p-448.html
Chodzi o to żeby na postoju miska leżała.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Myksu napisał(a):nie wiem czy w swoim golfie robić glebę, czy nie.
No to już chyba ty sam musisz wiedzieć czego chcesz co tobie się podoba to ty będziesz jeździł tym autem
Myksu napisał(a):ostatnio wzmocnienie zawieszenia urwałem...
nie wzmocnienie a raczej łapacz wydechu normalka na glebie
Co do gwintu a air hm... sam pewnie widzisz jaka jest rozbieżność ceny to i to ma swoje plusy i minusy. Ja akurat kładę air bo chce mieć porządny spas a do jazdy to raczej lepszy gwint.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
moze ja sie wypowiem miałem i Gwint i Air wiec tak
Gwint to jednak amor i sprężyna wiec jest beton mowie tu akurat o dobrym gwincie jak H&R badz Koni czy KW to w zakrętach latasz ile tylko sie odważysz jest trardo ze pląby wypadaja i ogulnie auto jest sztywne i sie lepiej prowadzi według mnie
Air to juz całkiem co innego tam ustawiasz sobie jedna wysokosc na ktorej robisz sobie zbieżność i tak najlepiej jezdzic w trasy czy po miescie . przynajmiej ja tak mialem.co do twardosci to zalezy na jakich amorach to zrobisz ja mialem na KW i na H&R wiec jak napompowalem troche wiecej w poduchy to bylo sztywno i auto fajnie sie prowadzilo ale jak bylo mniej w poduchach to zachowywalo sie jak seria czyli miekki był tam tez trzeba pilnowac cisnienie wiadomo wiecej niz podaje producent strach napompowac zeby nic sie nie stało . co do jazdy przy wiekszej predkosci to juz zalezy kto jak ma poukladane w glowie ja sie troche bałem wchodzic z airem w wieksze zakrety (tym bardziej ze lubie szybka jazde) auto mi sie nie przechylało bo mialem na 4 zaworach na 2 podobno sie przechyla ogulnie tez jezdzilo sie sympatycznie
tak jak pisał kolega RADI zalezy od portwela i od tego czego ty chcesz i jedno i drugie ma plusy i minusy
Gwint to jednak amor i sprężyna wiec jest beton mowie tu akurat o dobrym gwincie jak H&R badz Koni czy KW to w zakrętach latasz ile tylko sie odważysz jest trardo ze pląby wypadaja i ogulnie auto jest sztywne i sie lepiej prowadzi według mnie
Air to juz całkiem co innego tam ustawiasz sobie jedna wysokosc na ktorej robisz sobie zbieżność i tak najlepiej jezdzic w trasy czy po miescie . przynajmiej ja tak mialem.co do twardosci to zalezy na jakich amorach to zrobisz ja mialem na KW i na H&R wiec jak napompowalem troche wiecej w poduchy to bylo sztywno i auto fajnie sie prowadzilo ale jak bylo mniej w poduchach to zachowywalo sie jak seria czyli miekki był tam tez trzeba pilnowac cisnienie wiadomo wiecej niz podaje producent strach napompowac zeby nic sie nie stało . co do jazdy przy wiekszej predkosci to juz zalezy kto jak ma poukladane w glowie ja sie troche bałem wchodzic z airem w wieksze zakrety (tym bardziej ze lubie szybka jazde) auto mi sie nie przechylało bo mialem na 4 zaworach na 2 podobno sie przechyla ogulnie tez jezdzilo sie sympatycznie
tak jak pisał kolega RADI zalezy od portwela i od tego czego ty chcesz i jedno i drugie ma plusy i minusy
-

BialyUst - Members
Radi, ale pytam o opinie.
Bialy, dzięki za obszerną wypowiedź
Chyba zdecyduje się na gwint, przynajmniej na razie. Ale bardziej pytam o to jak to wygląda w przypadku podjazdów, progów zwalniających itd. Bo na serii zdarza mi się zahaczyć czasami o coś. Jak na fabryke to i tak nisko siedzi.

Bialy, dzięki za obszerną wypowiedź
Chyba zdecyduje się na gwint, przynajmniej na razie. Ale bardziej pytam o to jak to wygląda w przypadku podjazdów, progów zwalniających itd. Bo na serii zdarza mi się zahaczyć czasami o coś. Jak na fabryke to i tak nisko siedzi.

- Myksu
- Czytacz
Jak na fabryke to w porownaniu z innymi modelami mk3 bardzo wysoko siedzi przynajmniej jak dla mnie....a skoro na seryjnym zawiasie przychaczasz choc nie wiem jak to robisz
to na obnizonym beda niestety jakies tam straty na początku
oczywiscie kwestia przyzwyczajenia sie,omijanie dziur,studzienek,unikanie kraweżnikow nierowności itp....albo sie przyzwyczaisz i to zaakceptujesz albo szybko wrocisz do serii 
to na obnizonym beda niestety jakies tam straty na początku
oczywiscie kwestia przyzwyczajenia sie,omijanie dziur,studzienek,unikanie kraweżnikow nierowności itp....albo sie przyzwyczaisz i to zaakceptujesz albo szybko wrocisz do serii 
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik przytarłem pare razy, ale z pełnym autem, zawieszenie tak mięciutkie że jak 60 w winkiel wchodzę to brązowo w gaciach
Dlatego chce gwint, z tego co wyczytałem mts jest polecany. Na Air ride musiałbym poczekać o wiele dłużej bo to 3400 zł + koszty montażu a ciekaw jestem ile sobie za to liczą, pewnie nie mało
I oszczędność na mandatach, także gwint się szybko zwróci
Dlatego chce gwint, z tego co wyczytałem mts jest polecany. Na Air ride musiałbym poczekać o wiele dłużej bo to 3400 zł + koszty montażu a ciekaw jestem ile sobie za to liczą, pewnie nie mało
I oszczędność na mandatach, także gwint się szybko zwróci

- Myksu
- Czytacz
Myksu Mts zdecydowanie najlepszy z budżetówek także nie ma się co zastanawiać tylko kupować
Tyle w temacie raczej wszystko jasne , zamykam.
Tyle w temacie raczej wszystko jasne , zamykam.

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1