logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
czy dobre te amory?
Autor Wiadomość
bambi 

Silnik: 1.8
  Wysłany: 2009-02-09, 12:12   czy dobre te amory?

Cześć, niedługo mam zamiar wrzucić sobie te amory http://moto.allegro.pl/it...pl_40_40mm.html Ma ktoś je może zamontowane? Jak się spisują i czy są na tyle twarde, że jak zapakuje komplet i bagarz to tył nie będzie obcierał?
Mam też zamiar założyć alumy 16". Będą ocierały z tym obniżeniem, przy pełnym obciążeniu? I jaki będzie prześwit z przodu pod zderzakiem? mam oryginalny zderzak i hokej z gti

Teraz mam oryginalne zawieszenie i w dodatku bardzo wybite (może z 50%), już wogóle nie trzymają drogi i a jak siądzie już 1 osoba z tyłu to na większym wyboju koła trą o nadkole a felgi 14". Myśle o takich gumach http://moto.allegro.pl/it...sza_jakosc.html na jakieś pół roku zanim uskładam na sportowe zawieszenie. Usztywnią mi zawieszenie?

raf.sie 

Silnik: 1.9tdi 1z
Wysłany: 2009-02-09, 13:54   

ja miałem zamontowane takie coś ale zrezygnowałem ;-) hmm masz zamiar kupić mogę ci sprzedać leżą spokojnie czekają na kupca :-) :-) ci powiem tak ja mam oponki 195/55/15 i trzeba dobrze załadować żeby coś otarło :-P :-P ja to jak miałem komplet osób i cały bagażnik zakupów na sylwka ;-) to dopiero coś zaczęło...a co??... tłumik :lol: :lol: tłumik zaczepiał o szosę tak dobijało ale żeby o nadkola tarło to może troszkę. a gdy sam i bez niczego to nie ma mowy żeby otarło. no i na takim czymś samochód jest niziutki bardzo ale o to chodzi :-) ja musiałem zmienić bo po polnych drogach nie szło jechać :-( :-(

co do tych to słyszałem że to lipa sam miałem zakładać ale odradzili mi :dobani: :dobani:

bambi 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-02-09, 14:13   

no właśnie nie wiem czy to się opłaca zakładać, czy to dobrze usztywni mi gofika. W sumie to na wakacje planuje te amory -40/-40 i felgi 16'' i muszę wiedzieć jaki ma prześwit i jak jest przy pełnym czy obciera, bo często jerzdże z kompletem ludzi, a w wakacje to max. obciążenie i nad wode na rybki i bardzo często polnymi drogami i dlatego musze wiedzieć czy niebęde zachaczał przednią dokładką. Zresztą na podwórko też mam spory podjazd. Głupio by było gdybym puźniej nie mógł wjechać na swój podjazd i rył gumami o nadkola

raf.sie 

Silnik: 1.9tdi 1z
Wysłany: 2009-02-09, 14:37   

to jak masz zamiar jeździć polnymi i z ludźmi to lipa.. :dobani: :dobani:

e2 
oem style mode

Silnik: 1,9 TDI 1Z
Wysłany: 2009-02-09, 14:46   

raf.sie napisał/a:
to jak masz zamiar jeździć polnymi i z ludźmi to lipa.. :dobani: :dobani:

i dlatego u mnie gleba odpada niestety :( bo ja nie mogę sobie na to pozwolić bo w wakacje często jeżdżę polnymi drogami
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”

Hemi 

Silnik: 1.8 /ABS/
Wysłany: 2009-02-09, 14:57   

przejeździłem prawie 2 lata na "glebie" i basta... Nigdy więcej... owszem ładnie auto wygląda, ale komfortu zero - takie są moje odczucia jeśli chodzi o zawieszenie

happysc 
GTi

Silnik: AGG
Wysłany: 2009-02-11, 14:06   

a ja proponuje ci Jom-a. ja kupilem zestaw za niecale 600zl i bylo dobrze.
bylo bo po zalozeniu nie moglem wyjechac z garazu:/ za duzy prog do wjazdu i byla kapa. i niestety musialem zalozyc standardowe sprezyny ale za to jest bardzo sztywno dla mnie az za bardzo. wiec jesli chcesz sztywno i nisko to polecam zestaw Jom-a:)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu