Silnik: 1.6 AEE
Wysłany: 2011-12-16, 08:19 Auto pływa na prostej drodze..
Od jakiegoś czasu mam problem ;
Auto na prostej nawierzchni zaczyna pływać ...
Nie ma żadnych kolein itp ..
Dostrzegam to raczej gdy jest temperatura minusowa .. więc może to po prostu wina opon ?
Jakiś miesiąc temu zmieniłem na zimówki ale wtedy nie było tego problemu może to przypadek
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1395 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-16, 15:29
chwytaj za koło i szarp. może byc wybita końcówka drążka kierowniczego, badz tuleje tylniej belki i bedzie cie nosić, najlepiej podjedz na stacje diagnostyczną i na szarpakach wyjdzie wszystko co go boli.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
mam wybite tuleje z tylu i jak przychodzi mrozio auto tanczy przenosi to na przod. na poczatek tez myslalem o laczka bo mam ich brak ale wizyta na stacji pokazala wszystko gumy sa powyrywane wrecz w tulejach
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Witam mam ten sam problem golfina fruwała do momentu gdy nie wpadłem przy dobrej prędkości w dobrą dziurę poszła szyba czołowa i wachacz łącznik stabilizatora również wydawałoby się że jest ok i to koniec ale po zmianie opon na zimowe auto pływa ściąga je raczej na ta strone gdzie było uderzenie doradźcie mi co jeszcze wymienić bo mam zamiar końcówki drążka i wtedy wizyte u diagnosty POZDRAWIAM ICZEKAM NA ODPOWIEDŹ
ja ostatnio wymienilem caly przod wszystkie koncowki i tulejki koszt nie duzy a masz spokoj. jedz na stacje poszukaj winowajcy co ci tam siedzi. po ostrym trzepnieciu w dziurze mogla sie geometra tez zmienic wiec radzilbym na to spojrzec. najlepiej na stacje od ciezarowych wjezdzasz na plyte widac jak zbieznosc i szarpanie calym przodem i tylem i wszystko wyjdzie
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}