Silnik: AEK 1.6 GT 101KM Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-10-06, 18:14 Amortyzatory firmy Hart
Witam, przymierzam się do wymiany amortyzatorów z przodu bo mi obecne strasznie stukają na nierównościach poprzecznych. Co myślicie o amorach tej firmy?? Ma może ktoś takie na forum?? Lepsze będą gazowe czy olejowe??
Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 167 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2008-10-06, 18:53
Witam, ogólnie to nie polecałbym na tak ważnej części samochodu jak amortyzatory oszczędzać. Firmę Hart znam bo poprzedni właściciel od którego kupowałem Golfa założył mu klocki tej firmy miesiąc przed sprzedażą no i się cieszyłem, że mam grube klocki. Po kilku mocniejszych hamowaniach klocki jak to ujął mechanik zeszkliły się bo były z kiepskiego materiału i nie szło już zablokować kół z prędkości powyżej 40 km/h . ogólnie odradzam bo jak nie potrafią zrobić klocków to amorów też raczej za dobrych nie zrobią. nie oszczędzaj bo amortyzatory mają ogromny wpływ na bezpieczeństwo kup jakiś dobry zamiennik np. kayaba albo kamoka bo na hart to można się przejechać ale na drzewo najprędzej to moje zdanie, ale niech inni koledzy też się wypowiedzą
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4043 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-06, 20:52
QKi89 napisał/a:
A co myślicie o amorach firmy Monroe??
mam takie gazowo-olejowe, przebieg 120 tys. i nawet jeszcze są niezłe. Nie szukaj tu oszczędności. Monroe mają opinię powiedzmy średnią, Kayaby nieco lepszą, Sachs-Bilstein dobrą
Silnik: AEK 1.6 GT 101KM Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-10-07, 15:43
Ja mam golfa z 95r czyli już po modernizacji zawieszenia. Amory do tych z przed 94 można spokojnie znaleźć dobrej firmy do 100zł a już po 94 te amory trzeba płacić coś ok 150zł. Dlatego szukam dobrych amorów za ok 100zł do wersji po 94r.
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Bilstein jest napewno bardzo dobrą firma i tu nie ma co dyskutować. Ja mam natomiast pytanie odnosnie firmy TRW/Lucas jak wiadomo firma ta produkuje całą mase cześci ale czy ktoś zakładał od nich moze amortyzatory bo nigdzie nic niestety nie mogę znaleźć?