logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana z 2.0 v8 na vr6
Autor Wiadomość
piotr.fitowski 

Silnik: VR6 AAA
Wysłany: 2009-09-05, 09:56   

Sebastian233, chłopaki wszystko już Ci powiedzieli.... ja dodam od siebie ze vr to kosztowny interes..... a mocy ciagle brakuje :super: doprowadziłem swoj piec do igly a i tak zdazaja mu sie humory-czujnik halla powietrza i inne bzdedy :spi: dlatego najlepiej zaopatrzyc sie od razu w diagnostyke vaga :-) nie zebym straszył i nie ze odradzam :-) ale ja bym sie powaznie zastanowił 2gi raz :cisza: vr6 to dobry piec... "ale" są lepsze i nie ma co sie czarowac :mrgreen:

http://www.golf3.pl/topic...ski-vt13227.htm

emilson 
SZYDERA SQUAD

Silnik: 2.0 16V ABF+++
Wysłany: 2009-11-01, 22:17   

niektorzy tutaj mega glupoty pisza:)
łapy pasuja , CHlodnica z GTi jest na 2 wiatraki rowniez zostaje
potrzebujesz Silnika z osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki
Wiec linki wysprzeglik ,pedaly z sprzegla musi byc Z Vra
Sprzeglo z VRA sachsa wytrzymuje 550 NM idealne do uturbienia :hyhy: (ciekawostka to do wiekszosci projektow aby nie bawic sie w Spieki wlasnie wkladaja te sprzegla z Vr6 ktore sa w stanie wytrzymac duze obciazenia i co najwazniejsze sie nie slizgaja )
heble w GTI 2,0 8v 16 v i w Vrach byly albo 280 albo 288 i napewno wychamuja 174 konie
nie trzeba zerowac zadnego komputera nawet nie rozumiem jakby to mozna bylo zrobic :)
DLa mnie rowniez lepsze rozwiazanie schamowac auto i dopiero brac silnik wiesz na czym stoisz...
CO do Vrow to duzo traca na porozciaganych rozrzadach i lancuszkach na wałkach kilka przypadkow na forum innym bylo ze po wymianie silniki wracaly do swych seryjnych uregulowan
JA osobiscie wkladałbym nie AAA tylko ABV 190 ps w seri dla mnie lepszy silnik bardziej dopracowany i nie rozbiegaja sie tak jak w AAA

noname_conek 
SZYDERA SQUAD

Silnik: vr6
Wysłany: 2009-11-01, 23:51   

emilson napisał/a:
osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki
my zrobilismy taki patent że nie trzeba było zmieniać pedałów :P

RadaR 
GIT :) GTI

Silnik: 2.0
Wysłany: 2009-11-02, 08:24   

emilson napisał/a:
niektorzy tutaj mega glupoty pisza:)
łapy pasuja , CHlodnica z GTi jest na 2 wiatraki rowniez zostaje ( hmm?, może przy 16v ? )
potrzebujesz Silnika z osprzetem skrzyni i tutaj jest problem bo bedziesz musial wymianiac na Linki caly mechanizm biegowy bo w 2,0 8v masz wodziki
Sprzeglo z VRA sachsa wytrzymuje 550 NM idealne do uturbienia :hyhy: (ciekawostka to do wiekszosci projektow aby nie bawic sie w Spieki wlasnie wkladaja te sprzegla z Vr6 ktore sa w stanie wytrzymac duze obciazenia i co najwazniejsze sie nie slizgaja )
heble w GTI 2,0 8v 16 v i w Vrach byly albo 280 albo 288 i napewno wychamuja 174 konie
nie trzeba zerowac zadnego komputera nawet nie rozumiem jakby to mozna bylo zrobic :)
DLa mnie rowniez lepsze rozwiazanie schamowac auto i dopiero brac silnik wiesz na czym stoisz...
CO do Vrow to duzo traca na porozciaganych rozrzadach i lancuszkach na wałkach kilka przypadkow na forum innym bylo ze po wymianie silniki wracaly do swych seryjnych uregulowan
JA osobiscie wkladałbym nie AAA tylko ABV 190 ps w seri dla mnie lepszy silnik bardziej dopracowany i nie rozbiegaja sie tak jak w AAA

.. wyzerować komputer : skasować, wyczyścić ewentualne błędy, po swapie - diagnostyka! jeżeli mało wyrażnie napisałem to soooooorrrryyyy

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu