Wysłany: 2008-07-07, 15:27 Więcej mocy w golfie 3 gti 2.0 8v. Jak i co trzeba zrobic
Prosze o sprawdzone porady. Chce podniesc moc w swoim golfie. Myslałem nad wymiana filtru, wydechu i moze jakis chip. Co o tym sadzicie Jestem nowy wiec jak temat sie powtarza to przepraszam i prosze o przekierowanie. Interesowałaby mnie zmiana do około 130 - 140 koni, czy jest to mozliwe??
Zrób tak dolot z filtrem stożkowym,wytnij kata wstaw strumienice i na koniec jaki sportowy tłumik np.Remusa lub Ultera. napewno przybędzie troche dynamiki.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-07, 22:38
ja miałem 3ke z tym motorem 2E.zrobiłem w nim ukł wydechowy i wrzucałem go na hamownie po każdym doświadczeniu zrobionym z układem wydechowym.i najleprze osiągniecie było jak wyciołem kata i wstawiłem rurę .za miast przed ostatniego tłumika wspawałem strumo i wydech sport wyszło 128km i 178Nm.a co do chipa to praktycznie mało odczujesz bo to bedzie przyrost tylko 10koni.chyba że zainwestował bys w ostry wałek,załozył go i wtedy chip do tego, to nawet dociągniesz go do 150km podejżewam no i ponad 200Niutków z haczykiem bedziesz też miał. gdzies tez czytałem czy słyszałem ze przy kostce od przepływomierza odcina sie jakiś kabelek i wtedy ponoc ten motor ma takie jebniećie ze ale nie wiem który. poprostu dostaje duzą dawe wachy i mknie jak perszing. ale wiesz ze po tych przeróbach to ci bedzie zar 15L na 100....jak nie wiecej
dzieki wielkie za rady mysle ze zaczne od zmiany filtru i układu wydechowego a co do tego kabelka to wie ktoś cos wiecej na ten temat czy po takim odcieciu paliwa bedzie palił tyle samo czy wiecej ...
ja miałem 3ke z tym motorem 2E.zrobiłem w nim ukł wydechowy i wrzucałem go na hamownie po każdym doświadczeniu zrobionym z układem wydechowym.i najleprze osiągniecie było jak wyciołem kata i wstawiłem rurę .za miast przed ostatniego tłumika wspawałem strumo i wydech sport wyszło 128km i 178Nm.a co do chipa to praktycznie mało odczujesz bo to bedzie przyrost tylko 10koni.chyba że zainwestował bys w ostry wałek,załozył go i wtedy chip do tego, to nawet dociągniesz go do 150km podejżewam no i ponad 200Niutków z haczykiem bedziesz też miał. gdzies tez czytałem czy słyszałem ze przy kostce od przepływomierza odcina sie jakiś kabelek i wtedy ponoc ten motor ma takie jebniećie ze ale nie wiem który. poprostu dostaje duzą dawe wachy i mknie jak perszing. ale wiesz ze po tych przeróbach to ci bedzie zar 15L na 100....jak nie wiecej
widze, ze kolejna osoba podchwycila moj pomysl z kabelkiem;]
tworzy sie legenda na forum o kabelku od przeplywomierza;p
[ gdzies tez czytałem czy słyszałem ze przy kostce od przepływomierza odcina sie jakiś kabelek i wtedy ponoc ten motor ma takie jebniećie ze ale nie wiem który. poprostu dostaje duzą dawe wachy i mknie jak perszing. ale wiesz ze po tych przeróbach to ci bedzie zar 15L na 100....jak nie wiecej[/quote]
zgadza sie kolego... moj znajomy przypadkiem to odkryl bo jakos mu sie przetarl ten przewod .. to jest brazowy przewod od przeplywomietrza
Silnik: 2e plus,bmw Pomógł: 18 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 701 Skąd: malbork
Wysłany: 2008-10-02, 06:48
a nie jet tak przypadkiem ze jak sie odłaczy ten przewd to komp podaje wieksza dawke paliwa taka jak naprzykład jak w zime tylko jestem ciekaw czy jak silnik chodzi na wolnych to go nie zalewa