ale wymiana silnika to nie wymiana samochodu a chcąc w ogole coś ruszyć z tego 1.6 potrzebowałbyś ponad 2k więc za to masz już 1.8 i bez niczego masz przyrost mocy też chciałem się bawić w chipy sportowe wydechy szlifowania głowic srania grania ale szkoda mi silnika bo wole uzbierać hajs i zrobić swap niż katować go przeróbkami które super dużo nie dadzą
_________________ Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-20, 21:49
wiesz dodac mocy mozna. tylko ze to jest dodanie mocy oprzyządowaniem
wydechy, ostry wałek rozrządu - ponoć 1.8 ma inną fazę rozrządu niz 1.6. tylko juz dawno mi ktoś o tym mówił i ktoś coś takiego zrobił nawet
wejdzie ci silnik VR6 do kasty po 1.6??
a pozatym 2.0 16V to robi chyba jednak maly wir w baku no chyba ze sie go krzwydzi lpgiem...
no 1.6 to chyba mialbyc silnik pomiedzy ale mocno pomiedzy i niby mozesz mu wsadzic turbo, chipy szlifowac naginac napinac srac grac a i tak zawzse bedzie 1.6 no chyba ze gt tam masz te 101 km ale 1.6 zawzse bedzie 1.6 oczywiscie znajda sie ludzie ktorzy beda twierdzic ze z malych silnikow mozesz wyskrobac moc bo tak zostaly zrobione ale jak na moje to szkoda hajsu na cos takiego..
Cytat:
to juz lepiej sprzedac to co masz dołozyć te 2 koła i kupic własnie z mocniejszym motorem. bez sensu wogole krecic takie małe pojemnosci...
co do tej sprzedazy to tez nie takwiesz bo np ktos mógł włozyć dużo pracy w wizje a chce dać mu nową duszę to po co go sprzedawać swap to dobre rozwiązanie jeśli mamy zbedny hajsik to co
_________________ Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..