Witam. Jak w temacie interesuje mnie ile przy silniku 2.0 8v 115KM można uzyskać mocy i momentu w jakims profesjonalnym zakładzie?Nie mam znajomych mech i ludzi kumatych zeby budowac wolnnossaka wiec myslę nad turbiną,dzięki i pozdro All.
[ Dodano: 2011-06-19, 14:39 ]
Jeszcze adresy warsztatów bym prosił w zachodniopomorkim bądz pomorskim które by profesjonalnie ogarneły temat
_________________ Predkość nie zabija tylko nagłe HAMOWANIE...
Wysłany: 2011-06-19, 14:40 Re: Turbo.Ile mocy wiecej
Kusy163 napisał/a:
Witam. Jak w temacie interesuje mnie ile przy silniku 2.0 8v 115KM można uzyskać mocy i momentu w jakims profesjonalnym zakładzie?Nie mam znajomych mech i ludzi kumatych zeby budowac wolnnossaka wiec myslę nad turbiną,dzięki i pozdro All.
[ Dodano: 2011-06-19, 14:39 ]
Jeszcze adresy warsztatów bym prosił w zachodniopomorkim bądz pomorskim które by profesjonalnie ogarneły temat
jesli chcesz budowac takie cos z 8v 2.0 to zakladam ze masz z 5tys srodkow ?
jak masz bo z tego tak wychodzi to lepiej zrobic swap na 2.8
Silnik: W komorze :P Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2010 Posty: 183 Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2011-06-19, 16:36
K@mil napisał/a:
to lepiej zrobic swap na 2.8
I mieć mućkę która dużo ryczy i daje mało mleka(bez obrazy dla posiadaczy ale takie moje zdanie ) ja był bym za turbieniem 2,0..Przyrost zależny od wsadzonych gratów...i Siana
Kusy163, raczej nie przekroczysz granicy 190-200 koni z 2.0 115KM, więc wyjdzie na to samo co swap na VRa. A uturbić 2.0 to koszt dużo większy niż swap...