czy komus z klubowiczow przytrafilo sie ze na zimnym silniku nie dzialala turbina mam 1.9 TDI a po 5 minutach wszystko jest ok nigdy nie krece zimnego TDI
NA zimnym zilniku moze dawać gas do dechy ale on i tak bedzie mułowaty.. olej jest zimny i gęsty więc troche cięzej pracuje a turbina nie pracuje prawidłowo poniewaz spaliną ją jeszcze dosyć zimne.. więc to ze jak jest zimny to nie oznacza ze turbina nie pracuje . ona pracuje tylko owiele mniej wydajnie niz gdzy silnik jest zimny ..
witam, jestem posiadaczem golfika od parynastu dni i zauwazylem ze wlasnie mam problem z turbem, nie zalacza mi sie jak zapale swiezo auto i jak rusze delikatnie, jezeli rusze ostrzej powyzej 2000 obrotow z pierwszego biegu to juz mi pozniej turbo smiga, czy to jest szkodliwe dla silnika czy musze juz czyscic turbine?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4011 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-14, 00:50
baans napisał/a:
witam, jestem posiadaczem golfika od parynastu dni i zauwazylem ze wlasnie mam problem z turbem, nie zalacza mi sie jak zapale swiezo auto i jak rusze delikatnie, jezeli rusze ostrzej powyzej 2000 obrotow z pierwszego biegu to juz mi pozniej turbo smiga, czy to jest szkodliwe dla silnika czy musze juz czyscic turbine?
a jeszcze jak byś powiedział ilu konny motor masz to by było łatwiej... jak jest mół z rana to co nie fafa. ja kilka razy miałem coś takiego ze nie chciał jechać. zatrzymałem sie zgasiłem go.odpaliłem ponownie i juz auto jechało. koleś podłączył mi wieczorkiem VAG'a i był błąd przepływomierza.wykasował błedy i jak narazie problem nie wraca.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4011 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-24, 22:35
baans napisał/a:
mam 90 konną wersje 94 rok, jak zgasze i odpale od nowa to czasem problem znika, od razu turbinka śmiga,
miałem podobny problem u siebie jakiś czas temu. koleś podpioł mi vaga i okazało sie ze był błąd przepływomierza. wykasował błąd i jak narazie problem nie wraca... trzeba by było podpiać sie pod VAG'a i pod obciazeniem zbadać prace przepływki...