zastanawiałem się czy do mojego silnika, do turbo można zamontować zawór upustowy tzw. Blow-Off? Jest to zarąbista sprawa, a raczej dźwięk a poza tym przedłuża żywotność turbosprężarki proszę o poradę i ew. przykłady zaworów.
hmm oblookałem parę tych sprzętów i koszt takiego zaworu nie przekracza 200-300 zł., a myślę, że taka inwestycja jest w pełni opłacalna
chyba, że miałeś na myśli zakup nowego turbo, jak to padnie...
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-07-30, 01:02
mialem na mysli montaz turbiny ustawianie wszystkiego nowa mape silnika potem ustawianie blow off koszty potezne i pracy tez malo nie jest w malopolsce w warsztacie zajmujacym sie takimi przerobkami za pelny pakiet licza sobie o 5tys zl w gore...
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
mialem na mysli montaz turbiny ustawianie wszystkiego nowa mape silnika potem ustawianie blow off koszty potezne i pracy tez malo nie jest w malopolsce w warsztacie zajmujacym sie takimi przerobkami za pelny pakiet licza sobie o 5tys zl w gore...
5 tys hahaha,,, chyba za sama turbine,, koektor wydechowy,, i uklad wydechoqy,, a gdzie wieksze wtryskiwacze?? gdzie IC?? komputer?? strojenie?? orurowanie?? zlaczki baczki i inne pierdoły?? uszczelki?? blow-off?? wskazniki doladowania?? slupek?? boost?? i koszt zamontowania??
pozdro,, uzbieraj okolo 10-14 tys,, i bedziesz mial to wszystko co napisalem;]
zapomnialbym ,, nowe sprzeglo to fabryczne szlag trafi po 10 strzalach,,, i hamulce, zeby wyhamowac ta BESTIE;]
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-07-31, 00:42
madry ten co niewie o co chodzi niewiesz o jakie przerobki mi chodzilo napisalem ze montaz zaczyna sie od 5tys nie napisalem jakie jest doladowanie nie zakonczylem tez ceny na jakiej koncza sie mody wiec niewiem co w tym zabawnego
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
madry ten co niewie o co chodzi niewiesz o jakie przerobki mi chodzilo napisalem ze montaz zaczyna sie od 5tys nie napisalem jakie jest doladowanie nie zakonczylem tez ceny na jakiej koncza sie mody wiec niewiem co w tym zabawnego
co jest zawarte za ta cene od 5 tys?? bo zalozenie turbo jak dla mnei to cena zaczyna sie od 10 tys
Wysłany: 2008-07-31, 11:34
kumpel sie pytal wyliczyli mu wlasnie 5 kola za niewielkie turbo z ic remapa i wtryskami bez hamulcow sprzegla wskaznikow itp wydech i kolektor mial robiony wczesniej w tej samej firmie
MÓJ GOLF
kumpel sie pytal wyliczyli mu wlasnie 5 kola za niewielkie turbo z ic remapa i wtryskami bez hamulcow sprzegla wskaznikow itp wydech i kolektor mial robiony wczesniej w tej samej firmie
skoro wydech i kolektor mial wczesniej to odchodzi juz okolo 2500 zl,, wiec taka cena moze sie zaczynac,,, a co z komputerem i strojeniem??