Wysłany: 2009-09-21, 18:52 turbina zacząła ładować mniejsze ciśnienie po postoju
witam,
tak jak w temacie, postawiłem auto w garażu, postało sobie 5 godzin i po wyjechaniu turbina przestała ładować tyle co powinna. co to może być? dodam, że mam zamontowane MBC i nim właśnie miałem ustawione ciśnienie na ok 1bar a teraz nawet całkowite jego skręcenie nie daje różnicy
a turbina to T3 z mkII JR
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
SotoM, no tyle co powinna ale wcześniej ustawiłem za pomocą MBC ciśnienie ok 1bar i nie wiem jak nagle ciśnienie mogło spaść golf stracił trochę na dynamice, wiadomo, że 0,6 bara to nie 1 nie słyszę żadnych zmian w pracy turbiny. zawór westgate pracuje dobrze, nie jest zapieczony.
>>mój GTD>>
Silnik: mTDI & AAZ Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Wrz 2009 Posty: 93 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-09-22, 20:07
polliv napisał/a:
golf stracił trochę na dynamice, wiadomo, że 0,6 bara to nie 1 nie słyszę żadnych zmian w pracy turbiny. zawór westgate pracuje dobrze, nie jest zapieczony.
a zadymienie za autem nie zmalało , praca silnika się nie zmieniła i RPM na biegach
ściągałem głowiczkę bo chciałem zrobić govmoda. na chęciach się skończyło bo silnik sam się rozbiegał do nie wiadomo jakich obrotów więc złożyłem wszystko tak jak było oryginalnie.
>>mój GTD>>
Silnik: mTDI & AAZ Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Wrz 2009 Posty: 93 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-09-22, 21:12
polliv napisał/a:
ściągałem głowiczkę bo chciałem zrobić govmoda. na chęciach się skończyło bo silnik sam się rozbiegał do nie wiadomo jakich obrotów więc złożyłem wszystko tak jak było oryginalnie.
chyba bez kolejnej wycieczki do govenor nie obędzie się , a gaz dobrze ci reaguje , regulacja wolnych rpm jest z boku i normalnie ci trzyma , max rpm ci nie zmalały ciężej wchodzi
Wysłany: 2009-09-22, 21:23
Cytat:
trochę ponad 5tys.
to dożo jak na AAZ na serii , tnie ci dawkę przy wyższych RPM nie pozamieniałeś jakiejś podkładki , no nic rozebrać musisz i sprawdzić , a zadymienie za autem nie da się żeby było takie same jak T ładuje 0.6 a 1.0 a pompa jest git i turbo tyż
[ Dodano: 2009-09-22, 22:24 ]
polliv napisał/a:
a i pin mam z mk2 1.6td
ciut luźniejszy od orii , zajrzyj do lda czy paliwo tam się nie zbiera tak przy okazji i połączenie z kole, ssącym szczelne
Wysłany: 2009-09-22, 21:36
polliv napisał/a:
zobaczę jeszcze jak i co. dymek jest jak był.
to polukaj bo to nie jest możliwe sam nie tnie doładowani jak by to T to na wyższych rpm cały czas zasłonę stawiał jak , pompa nie bo tnie np LDA przestawione , nie podpięte , ON się pokazał , gvenor uszkodzony 3 naciąg